reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ploteczki Opolanek i Opolszczanek

Jasiek mial to na rehabilitacji korygowane wiec ja nie jestem przyzwyczajona ;-)

bo u was robili komplexowe leczenie i pewnie dlatego :tak:
Moze i jak ja bym poszła z Małym do jakiegos specjalisty to by u niego cos znalazł :eek:, a wydaje sie byc wszystko ok :tak:
Kubus miał 6 m-cy i ani myslał lezec na brzuchu, a o przekrecaniu mowy nie było:no: ... wszedzie czytałam, ze to zle :-( ... akurat mielismy ostatnia wizyte u ortopedy (bioderka) i sie go pytam o to ... on tak patrzy na Kubusia i gada LEŃ :-p:-D, bo do budowy nóg, stawów itd nie ma sie co czepic, wszystko idealnie :tak:. Gangster to usłyszał, przyjechalismy do domu i treningi rozpoczał, mowie Wam z reka na sercu, bylismy z TZ w szoku, ze chyba zrozumiał :szok::szok::szok:

reklama
no ale takich imprezek jeszcze troche bedzie...chocby komunia....

ja na razie nie mysle o chrzcinach... chcialabym jeszcze we wrzesniu je zrobic ale zobaczymy... wkurza mnie jedynie to ze moj malz traktuje je tylko i wylacznie jako okazje do imprezowania :-(

a w ogole to denerwuje mnie ze jak tak gada i gada to w tej jego paplaninie nie slysze niczego o Monice... zupelnie jakbym w ciazy nie byla... moze brzuch mam za maly i chlopina nie widzi??? moze okularki juz za slabe... wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

bo u was robili komplexowe leczenie i pewnie dlatego :tak:
Moze i jak ja bym poszła z Małym do jakiegos specjalisty to by u niego cos znalazł :eek:, a wydaje sie byc wszystko ok :tak:
Kubus miał 6 m-cy i ani myslał lezec na brzuchu, a o przekrecaniu mowy nie było:no: ... wszedzie czytałam, ze to zle :-( ... akurat mielismy ostatnia wizyte u ortopedy (bioderka) i sie go pytam o to ... on tak patrzy na Kubusia i gada LEŃ :-p:-D, bo do budowy nóg, stawów itd nie ma sie co czepic, wszystko idealnie :tak:. Gangster to usłyszał, przyjechalismy do domu i treningi rozpoczał, mowie Wam z reka na sercu, bylismy z TZ w szoku, ze chyba zrozumiał :szok::szok::szok:

Marcik - tego akurat nie stwierdza ortopeda tylko neurolog - u Jaska budowa anatomiczna ukladu ruchu byla bez zarzutu ale ruch rodzi sie w mozgu ;-)

Rubi Kubus pierwszy raz w zyciu sam stanął na nozki 15 maja, chwilke temu ;-) daj mu jeszcze troche czasu :tak: prosze mnie nie straszyc :tak:

Brzusio masz bardzo ładny, maz napewno go widzi ... ale to chłop wiec co sie dziwic, u nich euforia trwa sekunde :baffled: ... leciec opijac Monisie bedzie pierwszy leciał, szkoda, ze tak do wstawania w nocy sie chłopy nie garną :baffled: ... TZ wstawał m-c czy dwa potem spylił na sofe :eek:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
U nas na szczescie nie całe 20 osob będzie :tak:. Cena zalezna od menu, które wybiore tydzien przed chrzcinami :tak:. Dam ci znac ile mnie to kosztowało:tak:
Na roczek dodatkowo tylko torty na ZWM-ie te przepyszne dwa zamawiam :tak:
Wieczorem siadam na allegro i szukam jakiegos gajerka dla Gangstusia :-p i butków bo chyba w sportowych czy sandałkach nie wypada :-D. Mamy bardzo ładne bezowe butki, ale to takie wiosenno-jesienne w lecie sie ugotuje :-(

no... troche staromodny (Roan jest podobny) ale praktyczny ;-) przede wszystkim nie bedzie problemow z podjazdami bo rozstaw kolek jednakowy, no i kolka duze ;-)

Rubi ja mam 3 koła i podjazd jednym jest jeszcze prostszy :-) ... nie wiem co ty tak tych 3-kołowców nie lubisz, jednym palcem złoma prowadze :tak:. Przyjedziesz do mnie i sobie sama sprawdzisz :tak:
Koła musza byc duze i pompowane :tak:

Telepanie kwestia amortyzatorów i kół ... moj sie mało telepie i aby Kubcia uspic musze extremalna jazde po gorach i dolinach na polu mu zafundowac :-p, na prostej nawierzchni bez telepania w zyciu nie zasnie :eek:

Telepia sie bardzo wozki z kołami piankowymi :tak:

reklama
Marcik ;-) wybor wozka zalezy od osobistych upodoban, terminu porodu i warunkow w jakich bedziesz sie poruszala....
ja mam przejscia podziemne - glebokie - schodkow w pinezke... zapraszam cie na przejazdzke 3kolowcem, gdzie masz podjazd na dwa kola... tylne ok. ale przednie musisz podniesc do gory bo po schodkach nim nie pojedziesz.... ciezar calego wozka z dzieckiem musisz utrzymac na tych 2 koleczkach z tylu....jasne ze mozna przejsc nielegalnie gora ale ja czegos takiego nie zamierzam Jaska uczyc...
jak mial sie Jasiek urodzic to ja chcialam 3 kolowca wlasnie bo mi sie one podobaja ale sam wyglad nie wystarczy...
pan ze sklepu nas o wysztko wypytal i doradzil Roana... przede wszystkim przekonal mnie do 4 kolek a malza do gondolki - w Roanie jest plastikowa z wentylacja od spodu i ruchomym oparciem, ma funkcje kolyski... jest wielka... Jasiek na poczatku sie w niej gubil ale pod koniec zimy miescil sie w niej kombinezon, kocyki i Jasiek ;-) wiec jakos przebolalam jego staromodny wyglad ;-)
dla daggy to faktycznie nie ma znaczenia ale dla dziecka ktore zime powinno w gondolce przejezdzic to wazne...

wozek to spory wydatek i nie ma sie co zdawac na opinie innych (jedne kobiety uwielbiaja stringi a inne ich nie toleruja...) tylko dokladnie wszystko przemyslec, wyprobowac w sklepie albo najlepiej u znajomych albo i nieznajomych.... np. majtki poporodowe mozna kupic i siatkowe i jednorazowe bo to zaden wydatek ale wozek...

Ostatnia edycja:
Do góry