reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ploteczki Opolanek i Opolszczanek

I ja się witam z rana :-)
No, szkoda, że nie porobiłyście fotek na spotkaniu :-(
Pisałyście o wózkach - ja od kiedy zobaczyłam u znajomych wózek Maxi Cosi Mura to się w nim zakochałam :tak: I powiedziałam mężowi, że jakbyśmy kiedyś, coś ;-) to tylko ten wózek chcę ;-)

A poza tym - może któraś z Was chciałaby za mnie pokserować papierzyska:eek:??

reklama
Pisałyście o wózkach - ja od kiedy zobaczyłam u znajomych wózek Maxi Cosi Mura to się w nim zakochałam :tak: I powiedziałam mężowi, że jakbyśmy kiedyś, coś ;-) to tylko ten wózek chcę ;-)

Teraz mura to juz bebe confort :tak:
Ja go chciałam dla Kubusia, ale TZ posepił mi na niego :-:)-:)-( przesliczny jest :tak: w sumie gondolka i fotelik był taki sam co w spidziaku, ale spacerówka i stelazy inny ...

Marcik nieprzyjemne to musiało być jak tak ciuchy rozdzielaliście... Nie lubię takich sytuacji... brrr...

na szczescie to ostatni raz (tak twierdzi) :tak:, pokazałam mu na allegro co ludzie po ile sprzedaja ... sknera przeliczył i powiedział, ze to moja wina :szok:, ze wstepnie powiedziałam, ze jej rzeczy pozycze (on chciał dac :eek:), ale sie musze nad tym zastanowic ... zastanowiłam sie i stwierdziłam, ze mnie na to nie stac (ja teraz dochodu nie mam, a wiadomo, ze dziecko jest bardzo drogie w utrzymaniu :tak:) i nie pozyczam :-p ... a on juz w miedzy czasie jej tu pol domu obiecał, ale to moja wina:eek:. Ponoc juz jej wiecej nic nie obieca :-p I cos tu kreci, ze gondolka i fotelik wroca ... pozyjemy zobaczymy. Pewnie bym jej dała te rzeczy jakbym ja lubiła, a tak nie jest :no: ... i to ich sciemnianie jacy to biedni mnie do szału doprowadza :wściekła/y: ... Rubi słusznie stwierdziła, ze mieszkanie maja a ja wynajmuje i kto tu biedniejszy?

Mura ma jedna rączke :tak: taka kobyłka to jest :-p

Marcik ;-) u nas jest inaczej bo ja moja szwagierke kocham jak wlasna siostre tylko tak sie zlozylo ze terminy porodu mamy: ja na 10.08. a ona na 12.08.2009.... gdyby nie to to dalabym jej wszystko no ale jak juz pisalam... nie stac nas na nowa wyprawke... typowo chlopiece ciuszki jej dam ale unisexy zostawiam ;-) poza tym teraz w Tesco sa takie promocje ze w Scandii uzywki sa drozsze on tescowych nowek...

a do wozkow 3 kolowych i tych ktore maja inny rozstaw przodu i tylu przekonac sie nie dam choc ponad 4 lata temu marzylam o 3 kolowcu ;-)

Ja oglądałam te bebe confort z dwoma rączkami :eek:

Rubi co do chodzika, nie jest on za dobry dla kręgosłupa :no::no: poza tym lepiej jak dziecko raczkuje dopóki nie chodzi, bo wtedy kiedy wykonuje ruchy naprzemienne tworzy się więcej połączeń między półkulami mózgu i dziecko potem mądrzejsze:tak::tak:

Amelkowa ;-) wiem o tym ;-) tylko widzialam jak Kubus stapa i odnioslam wrazenie ze wlasnie sie tego w chodziku nauczyl choc wydawalo mi sie ze Marcik chodziki tu krytykowala...

Marcik ;-) a ja mialam Cie pytac... uzywaliscie/uzywacie chodzika?

:no::no::no: bo wszedzie pisze, ze sa beeeeeee. Kupiłam Kubuniowi pchaczyk probujemy co jakis czas, ale jeszcze stópiska za słabe ;-). Pchaczyki sa polecane przez ortopedów :tak:

A tak jeszcze wam napisze na tłumaczenie mojego sknerstwa, bo ile mozna znosic :-p. Mi i dziecku sie wszystkiego załuje:no::wściekła/y:, przewaznie na wszystko sami ciułamy:-(... TZ na druga siore z 2 dzieci i ja utrzymuje m-c w m-c, dzieci ubiera, kupuje zabawki, rzeczy do szkoły dla starszej ... no samarytanin :-D. Juz przywykłam, ale jak z druga wyskoczył, to mnie o mało szlak nie trafił :wściekła/y::angry:

Amelkowa ;-) wiem o tym ;-) tylko widzialam jak Kubus stapa i odnioslam wrazenie ze wlasnie sie tego w chodziku nauczyl choc wydawalo mi sie ze Marcik chodziki tu krytykowala...

Rubi to akurat dobrze, ze baletnicą jest jeszcze :tak: płaskostopia nie bedzie :tak:. Na całych stópkach chodzi w butkach :-)

reklama
Marcik też bym się wkurzała na Twoim miejscu, i jakoś tu sknerstwa nie widzę...

ufff :-)
co za duzo to ..... nie wiem jak ja z nimi przezyje chrzest i roczek, to takie zakłamanie, ze sie opisac nie da :no: ... znalazłam rozwiazanie, dwa osobne stoły, ale mama powiedziała mi, ze absolutnie mam tak nie robic buuuuuuuu :-p

Teraz sie ciesze, ze wczesniej nie chrzciłam Małego, teraz upiecze sie dwie pieczenie na jednym ogniu i z grzywki :-p

Do góry