reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Płeć w 13 tygodniu

reklama
No z tego co ja się orientowałam to wady nerek,serca ,niedorozwój kości itp. to jeżeli chodzi o pierwsze tygodnie . Potem np wątroba albo trzustka mogą być przerośnięte ale nie do końca rozwinięte i wysoki cukier zmusza narządy dziecka do pracy na dużych obrotach ,dlatego ważne jest pilnowanie prawidłowych wartości cukru . No ale może się nie znam.
Niedorozwój kości? To pierwsze słyszę

Wszystkie inne wady czy ewentualne problemy to raczej na polowkowych albo 3 prenatalnych jak dziecko już jest większe

Niedorozwój kości? To pierwsze słyszę

Wszystkie inne wady czy ewentualne problemy to raczej na polowkowych albo 3 prenatalnych jak dziecko już jest większe
Gdyby to nie miało żadnego wpływu na dziecko to nikt by nie kazał monitorować cukru ,pilnować diety i ewentualnie podawać insuliny.

A jakie to wady powoduje? Bardzo mnie to ciekawi
Screenshot_20230111-164904_Chrome.jpg

Screenshot_20230111-164932_Chrome.jpg

Screenshot_20230111-164956_Chrome.jpg

Gdyby to nie miało żadnego wpływu na dziecko to nikt by nie kazał monitorować cukru ,pilnować diety i ewentualnie podawać insuliny.
Oczywiście masz rację. Ale po pierwsze nie każda kobieta wie, że ma cukrzyce. Po drugie nie każda cukrzyca kończy się insulina. Po trzecie nie każde dziecko z cukrzycy ma problemy.

Oczywiście masz rację. Ale po pierwsze nie każda kobieta wie, że ma cukrzyce. Po drugie nie każda cukrzyca kończy się insulina. Po trzecie nie każde dziecko z cukrzycy ma problemy.
Oczywiście,że nie ,ale wiedząc nikt rozsądny nie będzie liczył na szczęście,że akurat wszystko się uda i będzie ok. Ja gdyby nie wahania cukru przed ciążą to bym o cukrzycy pojęcia nie miała,bo na czczo mam wyniki wzorowe więc nikt by mnie nie skierował na krzywa odrazu,bo i po co.

Oczywiście,że nie ,ale wiedząc nikt rozsądny nie będzie liczył na szczęście,że akurat wszystko się uda i będzie ok. Ja gdyby nie wahania cukru przed ciążą to bym o cukrzycy pojęcia nie miała,bo na czczo mam wyniki wzorowe więc nikt by mnie nie skierował na krzywa odrazu,bo i po co.
No właśnie, sytuacje są rózne. Nie ma co się tez na zapas martwić. Skoro jesteś pod opieką lekarzy i pilnujesz cukrów. To wszystko będzie dobrze 😊

No właśnie, sytuacje są rózne. Nie ma co się tez na zapas martwić. Skoro jesteś pod opieką lekarzy i pilnujesz cukrów. To wszystko będzie dobrze 😊
Oczywiście,że stres nie jest wskazany i dokładnie sobie,ale świadomość tego jakie jest zagrożenie moim zdaniem jest ważna . To też ogromna motywacja ,kiedy w grę wchodzi zdrowie dziecka .

Hej, mi w 13 tygodniu doświadczony profesor na dobrym sprzęcie powiedział, że chłopiec. Cóż... To był pierwszy i ostatni raz, bo potem juz cały czas dziewczynka. Sam lekarz powiedział, że już dawno mu się nie zdarzyła taka pomyłka. Lepiej jeszcze trochę poczekać.

reklama
Oczywiście,że stres nie jest wskazany i dokładnie sobie,ale świadomość tego jakie jest zagrożenie moim zdaniem jest ważna . To też ogromna motywacja ,kiedy w grę wchodzi zdrowie dziecka .
No to lekarz powinien uświadomić. Ale kierowanie na badania prenatalne tylko z uwagi na cukrzyce to jednak nie świadczą zbyt dobrze o takim lekarzu.

Do góry