reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Płeć po badaniach prenatanych

Witam przyszłe mamy ! Mam pytanie czy miałyście może sytuacje że po pierwszych prenatalnych lekarz mówił że będzie dziewczynka a później okazało się że jednak chlopiec

U nas 12tydz plus 6 dziewczynka , nie był pewny z żoną marzymy o synku , stąd to pytanie uprzedzam uszczypliwość nie ważne tak na prawdę czy urodzi się syn czy córka najważniejsze że na tym etapie jest zdrowe 🥺😄

reklama
Witam przyszłe mamy ! Mam pytanie czy miałyście może sytuacje że po pierwszych prenatalnych lekarz mówił że będzie dziewczynka a później okazało się że jednak chlopiec

U nas 12tydz plus 6 dziewczynka , nie był pewny z żoną marzymy o synku , stąd to pytanie uprzedzam uszczypliwość nie ważne tak na prawdę czy urodzi się syn czy córka najważniejsze że na tym etapie jest zdrowe 🥺😄
Nawet najlepszy lekarz z najlepszy sprzętem na tym etapie nie da gwarancji co do plci bo wyrostki są do siebie bardzo podobne, i może być tak że z dziewczynki zrobi się chlopak ( odwrotnie mniej się zdarza)...
U nas ma tym samym etapie 12+6 lekarz też powiedział że raczej dziewczynka ( myślę że się nie pomylił) ale ja mam cicha nadzieję że jednak będzie niespodzianka i się zmieni ( za 2 tygodnie będę miała 100% pewność jaka plec)

Zawsze można zrobić test nipty i ma się w 10 dni pewność co do płci 😀

Na pierwszych prenatalnych to jeszcze tej płci tak nie widać. Lekarze mogą jedynie mówić, że bardziej wygląda tak lub tak. U nas na pierwszych prenatalnych usłyszeliśmy, że raczej dziewczynka, dwa tygodnie później na zwykłej wizycie już był chłopak na 80%, a na późniejszych badaniach to już sami widzieliśmy na usg jak mały bawi się siusiakiem 🙈

O a tak w ogóle to my chcieliśmy dziewczynkę, ale teraz jesteśmy na maxa zakochani w naszym maluszku. Tak serio to płeć nie ma żadnego znaczenia i tak jak przed ciążą marzyłam o córce, tak teraz myślę, że mam tak fajnego synka, że mogę rodzić tylko chłopców 🤭

U nas od początku na usg dziewczynka, na drugich prenatalnych lekarz stwierdził że chyba jednak chlopczyk, później moja ginekolog że napewno dziewczynka. Koniec końców na 3 prenatalnych okazało się, że chlopczyk i jest chlopczyk :) także nie wiem jak to możliwe ale co usg była inna wersja 😂

U nas od początku na usg dziewczynka, na drugich prenatalnych lekarz stwierdził że chyba jednak chlopczyk, później moja ginekolog że napewno dziewczynka. Koniec końców na 3 prenatalnych okazało się, że chlopczyk i jest chlopczyk :) także nie wiem jak to możliwe ale co usg była inna wersja 😂
dodam że na pierwszych prenatalnych ciężko ocenić płeć w 100% a tymbardziej dziewczynkę. U nas lekarz tez powiedział, że na dzień 1 prenatalnych dziewczynka każde kolejne usg to potwierdzało aż do drugich prenatalnych

Czy to chłopczyk ?
1000017145.jpg

reklama
Do góry