reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Plec 11 tydzien

Madziulek169

Fanka BB :)
Hej dziewczyny jestem w 11 tygodniu ciąży lekarz przy usg trymestralnym powiedział że gdyby miał się założyć to powiedziałby że chłopiec Po ..kikucie ..(wskazał na monitorze palcem ) ale to wszytsko jest maleńkie i nic więcej nie będzie mowil .. czy da się coś z tych fotek usg wywnioskować chyba myślę że nic tutaj nie widać 🙊

Załączniki

• 1718182623459872101519477529064.jpg
    1718182623459872101519477529064.jpg
    2,6 MB · Wyświetleń: 257
  • 17181826611481356824656160887604.jpg
    17181826611481356824656160887604.jpg
    1,4 MB · Wyświetleń: 72
reklama
Hej dziewczyny jestem w 11 tygodniu ciąży lekarz przy usg trymestralnym powiedział że gdyby miał się założyć to powiedziałby że chłopiec Po ..kikucie ..(wskazał na monitorze palcem ) ale to wszytsko jest maleńkie i nic więcej nie będzie mowil .. czy da się coś z tych fotek usg wywnioskować chyba myślę że nic tutaj nie widać 🙊
Na tym etapie wszystkie dzieci mają wyrostek płciowy, który wygląda jak siusiak. Z punktu widzenia płci istotne jest zdjęcie z boku w przekroju i stopień nachylenia tego wyrostka w stosunku do kręgosłupa, natomiast tej oceny dokonuje się po 12 tygodniu dopiero i jest tak czy siak obarczona błędem, bo te wyrostki mogą się różnie układać i zmienić w ciągu nawet tygodnia. Tak czy siak wyrostki w 11 tygodniu wyglądają dokładnie tak samo u dziewczynki i chłopca.

Narząd płciowe wykształcają się do 15tc nawet jak lekarz w 12tc powie na podstawie wyrostka jaka płeć to znam wiele przypadków, że na badaniach połówkowych okazywało się coś innego niż na pierwszych prenatalnych.
Na Twoim miejscu na razie nie przywiązywała bym się do płci, sama w obydwu ciążach czekałam minimum do połówkowych. Tak czy inaczej życzę dużo zdrówka bo to najważniejsze 🙂

Narząd płciowe wykształcają się do 15tc nawet jak lekarz w 12tc powie na podstawie wyrostka jaka płeć to znam wiele przypadków, że na badaniach połówkowych okazywało się coś innego niż na pierwszych prenatalnych.
Na Twoim miejscu na razie nie przywiązywała bym się do płci, sama w obydwu ciążach czekałam minimum do połówkowych. Tak czy inaczej życzę dużo zdrówka bo to najważniejsze 🙂
Dłużej jeszcze niż do 15 tc :) Sporo jest widocznych wykształconych w 16 tc, ale często widoczne są dopiero później, co dotyczy głównie chłopców. U nas było tak, że jeszcze w 18 tc na dobrym sprzęcie wyglądało to jak obrzęknięte wargi sromowe a 2 tygodnie później już pojawiły się normalnie widoczne narządy męskie :) Najlepiej poczekać do połówkowych, zgadzam się :)

Do góry