reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

planowanie płci- czy jest możliwe? chiński kalendarz?

Dziewczyny, jestem bardzo ciekawa Waszych opinii. Kiedy chciałam zajść w ciążę, bardzo chciałam mieć dziewczynkę, wszyscy wokół mówili mi o chińskim kalendarzu planowania płci- zignorowałam i postaraliśmy się w :"męskim' miesiącu- no i jest chłopak. A jak u Was? Wierzycie, sprawdza się?
Załaczam wersję, z której korzystałam, jestem bardzo ciekawa Waszych opinii. Wiem, że chińskie lata a nasze lata to nie ta sama bajka, ale i tak uważam, ze skuteczność jest zaskakująca...
UWAGA: sprawdzając bierzemy pod uwagę skończone (!) lata matki w momencie zajścia w ciążę, i miesiąc poczęcia dziecka.

2) Czy sprawdzila się u Was teoria, że współżycie w owulację= chłopczyk, a parę dni przed = dziewczynka?

Czy w ogóle wierzycie w takie rzeczy:)??

Tu Admin: polecamy bardzo chiński kalendarz płci na babyboom.pl - jest najdokładniejszy i bierze pod uwagę wszystkie czynniki związane z przeliczaniem dat :-)

Załączniki

• chinski.jpg
    chinski.jpg
    99,4 KB · Wyświetleń: 41 338
reklama
Mam troje dzieci, dwójka się zgadza trzecie już nie ;) teraz wychodzi mi chłopiec a ja czuję że dziewczynka ciekawe co tym razem wyjdzie
Teoria ze wspolzyciem to tez kolejna bajka, ale dla zabawy można posprawdzac ;)
Jest też teoria ramowego sprawdzania płci na podstawie usg z 6-8tygodni i inne, a na fb dziewczyny mają grupę na której doradzają na temat diety i różnych innych rzeczy, mających wpływ na to, żeby dziecko było określonej plci

reklama
a co to za cudo, ten kalendarz?
Bierzesz pod uwagę miesiąc poczęcia dziecka i ilość skonczonych ( w momencie poczecia) lat matki.
Ja może nie wierze w skuteczność 85%, ale wśród znajomych jakimś cudem sprawdza się nawet w 90. Ja nie oparłam swoich starań na nim, i teraz żałuję. Może jeślibym faktycznie wstrzymala się ten miesiąc. .po prostu nie do końca wierzyłam w to, wydawało mi się to mimo wszystko dziwne.

reklama
Do góry