reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Plan dnia

kasiawilde ja bym na Twoim miejscu dała jakąś przekąskę typu wafel ryżowy albo małą kanapeczkę albo chrupki kukurydziane. U nas posiłków 5:

5-6 100-150ml mm z odrobiną kaszy
8-9 gęsta kasza jaglana/3 zboża holle na 150ml wody i 5 miarkach mm
11.30-12.30 130g owoców
tu jest drzemka 2-3h
14-15 220g obiad
17.30-18 czasem pół słoiczka owoców albo właśnie wafelki ryżowe/chrupki kukurydziane(jak Maja tutaj dużo zje, to mamy problem ze zjedzeniem kolacji...)
19-20 gęsta kasza jaglana/3 zboża holle na 150ml wody i 5 miarkach mm

reklama
Bo jak ja bym Oli dała rano mm z odrobiną kaszki w ilości 150ml to bym w łeb od niej dostała u nas jest 210 ml ale bez kaszki na noc dodaje do tej ilości troszkę kaszki (ale jedziemy zgodnie z zaleceniami pediatry) i na drugie śniadanie owoce, hahahahahha już boje się pomyśleć co za tp by mi zrobiła... u nas jajecznica albo parówka dzieciowa owocki ona w ciągu dnia wcina jako takie przegryzki, ale najchętniej owocki je wieczorkiem około 18, się zdziwiłam że majka tak mało je ;) ale może to są normy akurat, u mnie się nie sprawdza bo Oliii głodomorek po tatuiowej rodzince, ale przy tym ona wszystko wylatuje i ostatnio schudła mi !! z 10.525 do 10.025 !! Ale lekarka powiedziała że spoko bo ona waryjot jest i jedząc tyle ile jadła a ruszając się jak dużo starsza baba to miała prawo schudnąc :p (bo ja nie przywykłam do tego że Ola chudnie, ona zawse waga wyższa i wyższa i kluska :p)

mrsmoon mam nadzieje że nie urazilam Cię w żaden sposób tym co napisałam, że maja na diecie?! Nie miałam takiego zamiaru !! :)

U nas już owoce tez nie przejdą jako posiłek, no i między obiadem a kolacją też musi być coś konkretnego. ALe rano jest 210 mm bez kaszy. Po godzinie dopiero kanapeczki- dziś z twarogiem kozim i rozdkiewką. teraz będzie kisiel, potem obiad, potem kasza i na dobranoc mm210

Doggi Ty wariacie:-D:-D:-DPewnie, że nie! Maja drobna jest, waży 8,5kg więc nie będzie tyle jesć co 10kg maluchy;-) te kasze gęste to ledwo zjada, a rano najczęściej 100-120ml pije tylko

Miesiu waży ponad 10, ale wygląda na lżejszego niż inne 10 kg dzieciaczki. chyba dlatego, ze zrobił się drobny a wysoki. wzrost ma na 75 centylu a wagę na 50. A dziś po raz pierwszy dostaje na obiad dokładnie to co my! Chłodnik litewski:-)

reklama
Do góry