reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Plamienie przez cały pierwszy trymestr ciąży

A

Andzia92

Gość
Hej:)
Miała któraś z Was tak ,że od 6 tygodnia do końca pierwszego trymestru były delikatne plamienia nie wiadomo jakiego pochodzenia?
Całą pierwszą ciążę tak miałam ,teraz druga i od 6 tygodnia do teraz czyli 8 tydzień i 4 dzień mam non stop plamienia .
Oczywiście lekarz wie o tym i duphaston 3 x dziennie biorę .

reklama
Ja tak miałam całą pierwszą ciążę nikt nie wie dlaczego teraz jest to samo w prawdzie to jest tylko przy podcieraniu ale jest i dalej nie wiadomo dlaczego ostatnio mi ginekolog powiedziała że widocznie taka moja uroda że mam po prostu wszystko w środku tak unerwione że coś może tam po prostu pękać przy rozciąganiu .

Ja tak miałam mi pomogł duphaston już po kilku dniach i później już miałam spokój z tym

I nie było wiadome od czego ?
Nie. Brałam na początku duphaston, potem chyba do 34 tyg aplikowałam luteinę ale i tak te plamienia występowały. Raz w 22 tyg trafiłam nawet do szpitala, bo bardzo bolał mnie brzuch i plamienia były mocniejsze, ale nic nie stwierdzili 🤷🏼‍♀️ Z szyjką, łożyskiem, dzieckiem wszystko było w porządku

Ja miałam długo plamienia , bodajże do 13 tygodnia. Brałam Duphaston. Byłam nawet w szpitalu w 8 tygodniu bo się nasiliło, ale było wszystko ok. :) Skutkiem bylo L4 od razu.

No ja właśnie druga ciążę teraz mam tak samo ...pobolewa mnie delikatnie brzuch i te plamienia ale bardziej przy podcieraniu .
W tamtej ciąży do 16 tygodnia brałam duphaston teraz powiedziała mi że w tej to samo.
Ja od początku ciąży jestem na L4 ponieważ mój szef nie byłby w stanie dać mi takiego stanowiska pracy żebym mogła pracować.
Pracowałam po 12 h dniówki i nocki,dźwiganie,i praca przed komputerem przez więcej niż 9 h.

reklama
Tak, u mnie przez pierwszy trymestr występowało plamienie. Nie było silne ani nie towarzyszyły mu inne dolegliwości. Miałam krwiaki i one się oczyszczały. Nie miłam nic na podtrzymanie, chodziłam normalnie do pracy. Dzisiaj 32+3. Przyznam, że było to bardzo stresujące.

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry