reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Plamienie implantacyjne. Jak wygląda?

Myślę właśnie nad zrobieniem testu, ale też się naczytałam, że nie ma sensu wcześniej niż w dniu miesiączki. No i jak mówiłam teraz żadnych objawów, z piersiami nic się nie dzieje, choć mnie akurat nigdy nie bolą piersi, nawet podczas okresu itd. Postaram się wytrzymać jeszcze te 6 dni do okresu i wtedy zrobię test. Jeśli to nie było plamienie implantacyjne to nie wiem o co chodzi. Nie mam żadnych torbieli, mięśniaków itd bo niedawno robiłam wszystkie badania. No nic... pozostaje czekać, ale chciałam tu zaczerpnąć informacji.
Bez sensu czekać. Jeśli to plamienie implantacyjne to test wychodzi po 48h od plamienia. A jeszcze szybciej z krwi.

Przyczyn plamień może być pełno. Nawet od seksu, plamienie okołoowulacyjne. Cykl cyklowi nie równy. To że nigdy tak nie miałaś nie znaczy że tym razem nie wystąpi 😊

reklama
Bez sensu czekać. Jeśli to plamienie implantacyjne to test wychodzi po 48h od plamienia. A jeszcze szybciej z krwi.

Przyczyn plamień może być pełno. Nawet od seksu, plamienie okołoowulacyjne. Cykl cyklowi nie równy. To że nigdy tak nie miałaś nie znaczy że tym razem nie wystąpi 😊
Zrobiłam test dzis rano (25dc) I jest negatywnych, także to nie był ten rodzaj plamienia

Hej . Dziś 34 dc , w kalendarzu wypada to 1 dzień opóźnienia miesiączki (zazwyczaj między 29/30 DC się pojawia ) Od około tygodnia czuje się dziwnie czuje "naciąganie " dołu brzucha oraz czasami skórcze. Owulacja wypadała w 16 dc (3 stosunki w czasie dni płodnych). Już myślałam żeby zrobić test ale rano przy podtarciu lekko różowy papier ale to minimalnie , prawie nie zauważalne . Na plamienie implantacyjne już raczej za późno..mogę się mylić , co o tym myślicie ??

Hej . Dziś 34 dc , w kalendarzu wypada to 1 dzień opóźnienia miesiączki (zazwyczaj między 29/30 DC się pojawia ) Od około tygodnia czuje się dziwnie czuje "naciąganie " dołu brzucha oraz czasami skórcze. Owulacja wypadała w 16 dc (3 stosunki w czasie dni płodnych). Już myślałam żeby zrobić test ale rano przy podtarciu lekko różowy papier ale to minimalnie , prawie nie zauważalne . Na plamienie implantacyjne już raczej za późno..mogę się mylić , co o tym myślicie ??

jeśli jesteś pewna, że w 16dc była owulacja to plamienie napewno nie jest implantacyjne. Dla pewności możesz zrobić test ciążowy ☺️

Cześć.
Zagląda ktoś tu jeszcze?
Powiedzcie mi proszę czy miał ktoś podobnie. Mam cykle nieregularne.
Staram się o 2 dziecko, dzisiaj zobaczyłam to na papierze , nie trwało to długo .. robiłam siku normalnie bez żadnej krwi, takie plamienie tylko na papierze i wkładce.. wcześniej miałam brązowe a dziś różowe ..
Zastanawiam się czy to może być implantacyjne? :x. Załączam zdjęcie poniżej..

A czy możliwe, że implantacja trwa dłużej niż te magiczne 3 dni? Wszędzie w internecie piszą o max. 3 dniach. U mnie takie plamienia pojawiły się w czwartek późnym wieczorem, potem cały łikend raz coś było, raz nie. Jeszcze wczoraj (w poniedziałek) z rana widziałam taki śluz w kolorze właśnie kawy z mlekiem, dziś już czysto ... Okresu powinnam dostać w przyszły weekend, dziś zrobiłam test i jest negatywny.
Ja mam właśnie kłopot bo dostalam tak myślę że to był okres ale trwał u mnie właśnie 3 dni w sumie pelne 2 na trzeci dzień już nie miałam.nic ino plamienie brązowe. Dodam ze jestem po ciąży z 10 msc i okres noemalny po porodzie dostalam miesiąc po urodzeniu synka i miałam normalnie po 7 dni w listopadzie nagle mi się zmieniło bo zaczęłam.dostawac okres tak że cały miesiąc nie miałam.i na nowy miesiąc okres przychodził na początku Nowego miesiąc ale też trwał mimo wszystko 7 dni .. A teraz właśnie miałam.tak że trwał ino 3 dni więc zrobiłam testy dwa clearblue z niebieskim plusem i Oba wyszły jak dla mnie pozytywne lecz reszta testów miałam negatywne jeden paskowy wyszedł w miarę pozytywny bo blada druga była i teraz zaś niby okres dostalam ale miesiąc czasu czekałam na niego a Jak przyszedł to mam tak że nie mam prawie wcale krwawienia może troszkę skrzepów i jak się załatwiam to może jedna czerwona kropka w kiblu a tylko może kilka godzin leciało w miarę ale nie jakby to był pierwszy dzień. Bo z reguły miałam 2 pierwsze dni bardzo skąpe. Test jeden zaś z clearblue ale taki co pokazuje niebieskie dwie kreski też dodatni ino caly czas słabe są i blade te kreski. I już sama nie mam.pojecia czy jestem czy nie :( niby wiem że mam okres tak myślę że to okres ale gdzieś coś ciągle mi mówi że to nie jest okres a te krwawienie implantacyjne dodaje zdjęcia tych testów

Załączniki

• received_824223638632847.jpeg
    received_824223638632847.jpeg
    88 KB · Wyświetleń: 432
  • received_1112294196083749.jpeg
    received_1112294196083749.jpeg
    84,9 KB · Wyświetleń: 444
  • received_3455283421414426.jpeg
    received_3455283421414426.jpeg
    118 KB · Wyświetleń: 696
  • 20230111_192736.jpg
    20230111_192736.jpg
    1,2 MB · Wyświetleń: 445
  • Screenshot_20230111_104819_Messenger.jpg
    Screenshot_20230111_104819_Messenger.jpg
    96,2 KB · Wyświetleń: 437
Witam dziewczęta.. Zagląda ktoś tu jeszcze? Otóż mam pytanie okres mam jak w zegarku cykl 27dniowy. Spóźnił mi się okres 2 dni tak wiem to tyle co nic... Jednak kolejnego dnia na wkładce pojawiły się przez cały dzień trzy kropki brązowe. Czy to mógł byc plamienie implantacyjne i mage być w ciąży????

Witam dziewczęta.. Zagląda ktoś tu jeszcze? Otóż mam pytanie okres mam jak w zegarku cykl 27dniowy. Spóźnił mi się okres 2 dni tak wiem to tyle co nic... Jednak kolejnego dnia na wkładce pojawiły się przez cały dzień trzy kropki brązowe. Czy to mógł byc plamienie implantacyjne i mage być w ciąży????
Mógł być, jak się sytuacja rozwinęła ?

reklama
Witam , nie wiem czy dobrze trafiłam , dzisiaj owulacja , tak podejrzewałam , tutaj normalnie seks a potem krew nie dużo , kiedyś mi gin powiedział że to okoloowulacyjne mam 35 lat i staram się o dziecko , ciężko jest

Do góry