reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

plamienia/krwawienia 5/6 tydzień

To 6 ciąża
4 strarty i 5- ostatnia ciąża udana praktycznie bezproblemowa w 2021
Teraz jestem w kolejnej wczoraj według miesiączki wyszło 5+1.
W poniedziałek dostałam plamienia/krwawienia ( brązowe plamy na bieliznie i wkładce )
Lekarz wczoraj stwierdził pęcherzyk 9 mm i widać w środku zarodek. ( lub echo zarodka nie pamiętam ja to określił ). Powedział że to odpowiada 5+4
Nie widzi przyczyny plamień mówiłżeby się nie przejmować, że to częste

Czy ten obraz USG jest w porządku ? Czy martwić się tymi brazowymi plamieniami/krwawieniami
Naczytaliśmy się znowu złych rzeczy o kształtach pęcherzyków.
Lekarz kaał brać acard, luteine i heparyne

reklama
obraz usg

Załączniki

• d87530e6-a558-4075-8a41-68b213eef5e2.jpg
    d87530e6-a558-4075-8a41-68b213eef5e2.jpg
    184 KB · Wyświetleń: 154
To 6 ciąża
W poniedziałek dostałam plamienia/krwawienia ( brązowe plamy na bieliznie i wkładce )
Lekarz wczoraj stwierdził pęcherzyk 9 mm i widać w środku zarodek. ( lub echo zarodka nie pamiętam ja to określił ). Powedział że to odpowiada 5+4

Czy ten obraz USG jest w porządku ? Czy martwić się tymi brazowymi plamieniami/krwawieniami
Lekarz ma rację Plamienia są bardzo częste i w wielu przypadkach nie wyjaśnione. A jak to się skończy nikt Ci nie powie. Są tu dziewczyny, które miały krwotoki a ciąże utrzymały. Są też takie, które tylko delikatnie plamiły i mimo tego się nie udało. Są też takie u których się nic nie działo a ciąża obumarła. Musisz czekać i stosować się do zaleceń lekarza. Jeżeli cokolwiek Cię niepokoi, radzę konsultację z lekarzem/SOR. Aczkolwiek to tylko dla Twojego spokoju, bo na tak wczesnym etapie może wydarzyć się wszystko. Powodzenia 🤞🤞

To 6 ciąża

Plamiłam na początku poprzedniej ciąży, która zakończyła się porodem zdrowego dziecka w 39 tygodniu :)

Jesteś obstawiona lekami, obraz wygląda na prawidłowy. Na ten moment nic więcej się nie da się za bardzo zrobić . Obserwuj to plamienie czy się nie zwiększa.

Plamiłam na początku poprzedniej ciąży, która zakończyła się porodem zdrowego dziecka w 39 tygodniu :)

Jesteś obstawiona lekami, obraz wygląda na prawidłowy. Na ten moment nic więcej się nie da się za bardzo zrobić . Obserwuj to plamienie czy się nie zwiększa.
W poniedziałek rano się pojawiło brazowe plamienie, potem przez dzień prawie nic i na wieczór na wkładce. Wczoraj już do wieczora prkatycznie ustąpiło.
W zeszłym tyg badałam przyrost bety:
11.03.2024 r - 98
13.03.2024 r - 268
15.03.2024 t. - 935

Do góry