reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Plamienia 14 miesiecy po porodzie (nadal nie mam miesiączki)

Unavare

Aktywna w BB
Hej.
Jestem ponad 14 miesiecy po porodzie, miesiączki nadal nie mam. Karmię piersią.
Z nocy 10/11 sierpnia okropnie bolał mnie brzuch, tak jak na okres. Następnego dnia było lekkie różowe plamienie i nic więcej, zużyłam właściwie jedną wkładkę.
Przez pare dni (jakos po 20 sierpnia) miałam śluz typowy dla dni płodnych, przezroczysty, rozciągliwy.
Teraz od 2/3 dni boli mnie podbrzusze, mam wzdęty brzuch. Dziś z rana znów było lekkie plamienie i potem znów nic. Pojawił się taki mleczno-kremowy śluz.
Czy któras z was wie może, czy to moga być objawy powrotu do płodności po ciąży? Karmię już mniej - tylko na noc i na jedną drzemkę w dzień- , jednak martwi mnie to baaardzo skąpe plamienie.
Ginekologa mam dopiero za dwa tygodnie.
Dziękuję za odpowiedzi.

reklama
Hej.
Jestem ponad 14 miesiecy po porodzie, miesiączki nadal nie mam. Karmię piersią.
Z nocy 10/11 sierpnia okropnie bolał mnie brzuch, tak jak na okres. Następnego dnia było lekkie różowe plamienie i nic więcej, zużyłam właściwie jedną wkładkę.
Przez pare dni (jakos po 20 sierpnia) miałam śluz typowy dla dni płodnych, przezroczysty, rozciągliwy.
Teraz od 2/3 dni boli mnie podbrzusze, mam wzdęty brzuch. Dziś z rana znów było lekkie plamienie i potem znów nic. Pojawił się taki mleczno-kremowy śluz.
Czy któras z was wie może, czy to moga być objawy powrotu do płodności po ciąży? Karmię już mniej - tylko na noc i na jedną drzemkę w dzień- , jednak martwi mnie to baaardzo skąpe plamienie.
Ginekologa mam dopiero za dwa tygodnie.
Dziękuję za odpowiedzi.
Mogą, ale nie muszą. Póki karmisz masz zaburzoną gospodarkę hormonalną. Są kobiety, którym płodność wraca dopiero po całkowitym odstawieniu.

Druga kwestia jest taka, że możesz mięs nawet i normalne krwawienia jak w czasie okresu, a płodna nie będziesz, bo nie będzie owulacji. Ja miałam krwawienia już 8 tygodni po porodzie, a pierwszą owulację dopiero ok 8 miesięcy po.

Dowiesz się co to u ciebie oznacza dopiero za dwa tygodnie. Ginekolog będzie widział czy jajniki już podejmują "pracę" czy nadal są w uśpieniu.

Do góry