reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Placz przy piersi

natala95

Fanka BB :)
Kochane czy sa mamusie kyorych dzieciom tez zdarza sie wziac tylko cyca do buzi i plakac az sie zanosza ? Co to moze oznaczac ,czym moze byc spowodowane ? A po za tym czy czyscicie swoim pociechom jezyczki zeby sie plesniawki nie zrobily jak tak to czym ?

Napisane na PSP3505DUO w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Z tego co wyczytałam twoje dziecko ma 4 tygodnie, więc najprawdopodobniej może mieć plesniawki. Ma biały nalot w buziulce? Ty przy kp powinnaś przede wszystko zadbać o higienę.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Z tego co wyczytałam twoje dziecko ma 4 tygodnie, więc najprawdopodobniej może mieć plesniawki. Ma biały nalot w buziulce? Ty przy kp powinnaś przede wszystko zadbać o higienę.
Mala ma miesiac nie ma raczej plesniawek , a o higiene dbam wiec nie wiem w czym moze byc problem :( Nie jest tak za kazdym razem ale sie zdarza

Napisane na PSP3505DUO w aplikacji Forum BabyBoom

Biały nalot na języku częściej jest osadem po mleku nie pleśniawkami, ale może warto pokazać pediatrze. Jeśli maluszek się zanosi to:
  • być może nie chwyta odpowiednio brodawki,
  • może twoja pierś jest zbyt nabrzmiała i maluch ma trudność z jedzeniem,
  • czasem zdarza się tak, kiedy dziecko ma refluks
  • Zbyt szybki wypływ mleka też potrafi zdenerwować, bo maluszek się krztusi
Może warto zmienić pozycję ułożenia dziecka przy piersi i zobaczyć, czy to przyniesie efekt. Ułożenia Ci podlinkowałam. Wybawieniem może się okazać skorzystanie z poradni laktacyjnej, jeśli masz taką możliwość.

Do góry