reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pilskie tegoroczne obecne i przyszłe mamusie:))

Laski mam kłopoty poważne z mieszkaniem i pracą - nie mam jednego i drugiego. Tzn mam prace od listopada ale za to co zarobię nie zostanie mi nic na życie po opłaceniu wynajmu i opłat ... :no: poprostu tragiza

jakbyście znały kogoś kto chce naprawdę taniusio wynająć kawalerkę to pliz pliz dajcie znać ... :sorry2::zawstydzona/y:
z pracą pod górkę wszędzie więc nie proszę o pomoc w tym temacie - sama tyram jak osioł, żeby ją znaleźć

reklama
Roxy, to ci współczuję. Teraz faktycznie strasznie ciężko jest z pracą. Każdy pewnie trzyma się tego co ma choć pewnie z chęcią by ją zmienił. Ja byłabym pierwsza ;-) Ale cóż mam to co mam i na razie nie znalazłam nic innego :no: A z mieszkaniem niestety nie pomogę - nie znam nikogo :no:kto wynajmuje kawalerki. Mój szwagier wynajmuje mieszkanie dwupokojowe, ale nie jest tani :-:)no:

A jak się ma Borysek?

Monika dziękuje, Borysek ma się dosyć dobrze :) jak na 2,9 latek to pięknie mówić zaczął jakieś 3 miechy temu. Pekać ze śmiechu można jak się mądruje :) chodzi do przedszkola prywatnego ( płacimy po połowie z ex ) i bardzo mu służy... ale niestety od listopada będzie miał miesiac przerwy - nie stać mnie już... póki co miałam L4 to mogłam go posłać... teraz mam nadzieję ze praca którą chyba załapałam wypali ....
Boo jest maniakiem samochodów i klocków i pociągów :) mam nadzieję że będzie mnie stać na te wszystkie kolekcje Lego :D

Roxy, bez lego też dziecko może się obejść. Mój Witek pierwsze lego dostał jak miał niespełna 4 lata (dostał Duplo z samolotem). A na zeszła Gwiazdkę dostał pudełko z podstawowymi klockami, z których może bydować różne rzeczy. Jak na razie nie narzeka, że nie ma więcej. To musi mu wystarczyć, bo ja i tak nie mam kasy na nic nowego. Teraz Maja "lata" z tym samolotem z Duplo i "bawi" się klockami z Duplo. Jednak oboje chętnie bawią się drewnianymi klockami, z których układają piękne wieże i od razu je burzą :-D:-D

a to ja wiem, ze bez lego da się żyć :-)))))) nie ma i żyje to moje dziecie słodkie :-))))))

ale jak będzie mnie stać to chciałabym żeby miał ... duuuużo legoklocków bo widzę jak potrafi 2 godziny przesiedzieć u znajomej i buduje buduje buduje .... :rofl2:

To fajnie, że potrafi tak siedzieć i budować :tak:
Ostatnio moja mama mówila mi, że była w jakimś komisie i widziała pełno fajnych i w dobrym stanie zabawek, m.in. z Fishera. Może warto byłoby popatrzeć za jakimiś takimi opcjami. Wiem, że najlepiej i najfajniej byłoby kupić dziecku nowiuśką zabawkę, ale czasem trzeba ratować się też takimi zakupami. Ja też muszę się przejść do komisu i zobaczyć coś dla Majki. Nie stać mnie teraz na zabawki tak jak moglam kupować Witkowi. Jest mi z tego powodu przykro, ale co mam zrobić?

Monika ale Boo ma może 3 nowe zabawki ... wszystko dostaje zawsze ... samochodziki itp...nawet Ty miałaś kiedyś coś z Tym wspólnego ;-) mnie tam nie przeraża zakup używanego czy to ze dostanę po kimś używane ... nawet mało ubrań ma nowych bo ... nie stać mnie :no:

hej dziewczyny
Matko boska Roxi ale się porobiło jestem w szoku i przykro mi.

Powiedz mi a w jakim charakterze szukasz pracy? i może warto wybrać się do Mops-u , może uda się że z finansują małemu przedszkole i pomogą doraźnie??
Co do mieszkania to szukałaś na tablicy.pl ?

pracy szukam każdej i wszędzie. Mieszkania na tablicy szukam też...

a co do MOPSU nie sfinansują przedszkola Boo ponieważ nie ma jeszcze obowiązku przedszkolnego, tzn jest za młody smok mój jeden - kochane Państwo pro-rodzinne :angry:

reklama
Do góry