zgadzam się w 100% ! zresztą to nie moja teoria tylko takie są zaleceniaTo Anoola akurat nie najlepszy pomysł. Wszyscy zgodnie twierdzą, że po wypadku należy fotelik bezwzględnie wyrzucić, nawet jesli wygląda na totalnie nie uszkodzony... muszę ostro zaprotestować przeciwko używaniu fotelika po jakiejkolwiek stłuczce lub wypadku (bo wypadek jest dopiero wtedy kiedy ktoś jest ranny, w innym przypadku jest to zwykła kolizja), to już niestety nie jest najmądrzejsze przykro mi to mówić
reklama
ha ha ha to się uśmiałamdobra, dobra nie mądruj mi tu..
też mam fotelik z Tako mielismy wypadek i jakos nic sie dziecku nie stało
poza tym troche niegrzecznie tak pakowac sie na nie swój wątek , mądrować i krytykować innych..
zajmij sie lepiej przygotowaniami do porodu
my też prawdopodobnie taki będziemy kupowaćna recaro mnie zdecydowanie nie stac ale ja mysle o takim foteliku 9-18 kg !! zeby dalo sie go polozyc troche !! i powaznie mysle o maxi-cosi
Fotelik MAXI COSI TOBI mix kolor + GRATISY W-wa (992687368) - Aukcje internetowe Allegro
A
AnOoLa88
Gość
oj dzizas wybaczcie , bo widze ze pomyslalyscie o nie wiadomo jakim wypadku..To Anoola akurat nie najlepszy pomysł. Wszyscy zgodnie twierdzą, że po wypadku należy fotelik bezwzględnie wyrzucić, nawet jesli wygląda na totalnie nie uszkodzony... muszę ostro zaprotestować przeciwko używaniu fotelika po jakiejkolwiek stłuczce lub wypadku (bo wypadek jest dopiero wtedy kiedy ktoś jest ranny, w innym przypadku jest to zwykła kolizja), to już niestety nie jest najmądrzejsze przykro mi to mówić
napisalam wypadek bo ja nie bylam zapieta i przychrzanilam glowa troche..
a tak to malenka kolizja..
wiem ze po wypadku trzeba wyrzucic fotelik.. wiec spokojnie
Mama Stacha
&Franka&Janka
Ja nigdy takich testów nie oglądałam. Widok okropny.
Miałam nadzieję,że inwestując w fotelik znanej marki zapewniam dziecku bezpieczeństwo.
Stasiek jeździ w Graco, jakiś stosunkowo nowy model, a Franek w Chicco z 2004r., który brał udział w dwóch małych kolizjach. Nie sądziłam, że powinnam go wymienić bo to nie były mocne uderzenia, nawet moje pasy się nie zblokowały. Jak sprawdzić czy moje foteliki są bezpieczne?
Miałam nadzieję,że inwestując w fotelik znanej marki zapewniam dziecku bezpieczeństwo.
Stasiek jeździ w Graco, jakiś stosunkowo nowy model, a Franek w Chicco z 2004r., który brał udział w dwóch małych kolizjach. Nie sądziłam, że powinnam go wymienić bo to nie były mocne uderzenia, nawet moje pasy się nie zblokowały. Jak sprawdzić czy moje foteliki są bezpieczne?
Purchawka
Mama Lolka :-)
Mamo stacha powinno sie wyrzucic po kazdej kolizji, tzn takiej w ktorej byl jakis wstrzas lub mocne przeciążenie... A jeslichcesz zobaczyc ile Twoje foteliki maja gwiazdek to na fotelik.info zapraszamJa nigdy takich testów nie oglądałam. Widok okropny.
No i dziewczyny, ktoras wspomniala recaro, a ja czytalam artykuł, chyba w LOGO sprzed paru miesięcy , że recaro są beznadziejne te 9-18. Muszę znalezc ten artykułi Wam przeskanować! Tam jest bardzo dobry test wlasnie fotelikow 9-18 Dajcie mi pol godzinki i powinnam znalezc
Znalazłamw gazecie Auto moto sport z marca b.r. , zeskanuje i wrzuce zaraz
Ostatnia edycja:
Nie no Alis84 powalilas mnie na lopatki! Kobieto faktycznie zajmij sie zblizajacym porodem! skoro masz mozliwosc to kupuj fotelik nawet za 1000zł.
Dla mnie jak dla kazdej matki jest najwazniejsze bezpieczenstwo dziecka i chce chronic je jak moge.. stac mnie na taki jaki kupilam jesli jestes taka madra to mi kup chetnie przyjme taki prezent
pozatym jezdze z dzieckiem nie wiele i tylko po mojej miescinie gdzie trudno a jakas kolizje uwierz mi! a tak w wiekszosci to smigamy wozeczkiem.... moze wozek tez mam malo bezpieczny???? jak ma spotkac nas cos zlego to spotka! i nie wazne czy dana rzecz jest za 1000zl czy 100zł! jak ma sie cos stac to sie stanie bez wzgledu na wszystko!
Dla mnie jak dla kazdej matki jest najwazniejsze bezpieczenstwo dziecka i chce chronic je jak moge.. stac mnie na taki jaki kupilam jesli jestes taka madra to mi kup chetnie przyjme taki prezent
pozatym jezdze z dzieckiem nie wiele i tylko po mojej miescinie gdzie trudno a jakas kolizje uwierz mi! a tak w wiekszosci to smigamy wozeczkiem.... moze wozek tez mam malo bezpieczny???? jak ma spotkac nas cos zlego to spotka! i nie wazne czy dana rzecz jest za 1000zl czy 100zł! jak ma sie cos stac to sie stanie bez wzgledu na wszystko!
Purchawka
Mama Lolka :-)
Nie musze skanowac, znalazlam na ich stronie wersje online artykułu . WARTO PRZECZYTAĆ - tu jest tylko pare modeli, ale test jest bardzo dokładny.
fotelik dla dzieci fotelik test Besafe Izi Combi X2 Maxi Cosi Tobi Römer Storchenmühle Chicco Key 1 Recaro Polaric Cybex Solution X-fix Kiddy Discovery pro - auto motor i sport
I serdecznie dziękuje za fotelik, który się łamie, albo który wypada z mocowań. Jeśli miałabym taki kupić to bym wolała nie jeździć z dzieckiem nigdy samochodem.Przykro mi to mówić, ale kupowanie fotelika, który się łamie, albo zaczyna koziołkować w samochodzie to jakaś masakra i niech mi nikt nie mówi, że co ma się stać to się stanie. Dlatego nawet kupując oszczędnie warto poczytać, poszukać i kupić najlepsze w swojej klasie cenowej. A kupowanie, żeby kupić pierwszy lepszy z półki to moim zdaniem skrajna głupota. Jak widać po testach są foteliki za 300-500 zł, które mają zero gwiazdek, a są takie które mają trzy, a nawet cztery. Więc jest różnica!
No i dodam od siebie, że moge Wam podac telefon do mamy, której dziecko doznało poważnych obrażeń, bo jechała 700 metrów i nie zapięła dziecku pasów w foteliku. Więc nawet na te 700 metrów raz w miesiącu warto się postarać i nie mówię tutaj o zasobności portfela.
fotelik dla dzieci fotelik test Besafe Izi Combi X2 Maxi Cosi Tobi Römer Storchenmühle Chicco Key 1 Recaro Polaric Cybex Solution X-fix Kiddy Discovery pro - auto motor i sport
I serdecznie dziękuje za fotelik, który się łamie, albo który wypada z mocowań. Jeśli miałabym taki kupić to bym wolała nie jeździć z dzieckiem nigdy samochodem.Przykro mi to mówić, ale kupowanie fotelika, który się łamie, albo zaczyna koziołkować w samochodzie to jakaś masakra i niech mi nikt nie mówi, że co ma się stać to się stanie. Dlatego nawet kupując oszczędnie warto poczytać, poszukać i kupić najlepsze w swojej klasie cenowej. A kupowanie, żeby kupić pierwszy lepszy z półki to moim zdaniem skrajna głupota. Jak widać po testach są foteliki za 300-500 zł, które mają zero gwiazdek, a są takie które mają trzy, a nawet cztery. Więc jest różnica!
No i dodam od siebie, że moge Wam podac telefon do mamy, której dziecko doznało poważnych obrażeń, bo jechała 700 metrów i nie zapięła dziecku pasów w foteliku. Więc nawet na te 700 metrów raz w miesiącu warto się postarać i nie mówię tutaj o zasobności portfela.
Ostatnia edycja:
reklama
mea_osi
Mea, Agatka, Gabi i Mati
ja w sklepie przygladalam sie tym maxi-cosi tobi i bardzo mi sie spodobaly !! zwlaszcza jakosc materialu /niestety nie kazdy jest przyjemny w dotyku no ale u nas te foteliki byly po prawie 1000 zl ... oplacalo by sie wziac je na allegro !!
u mnie na pierwszym miejscu jest chyba ten model /4 pkt w testach/
Fotelik MAXI COSI TOBI mix kolor + GRATISY W-wa (1030053145) - Aukcje internetowe Allegro
podoba mi sie ten chicko /3 pkt w testach/
Chicco Key 1 Fotelik 9-18 kg OD RĘKI ***W-wa (1029081691) - Aukcje internetowe Allegro
i powaznie zastanawiam sie nad takim:
STM Recaro Starlight 6xKOLOR Gratisy W-wa od reki (1022426676) - Aukcje internetowe Allegro
no to teraz czekam na wasze opinie
u mnie na pierwszym miejscu jest chyba ten model /4 pkt w testach/
Fotelik MAXI COSI TOBI mix kolor + GRATISY W-wa (1030053145) - Aukcje internetowe Allegro
podoba mi sie ten chicko /3 pkt w testach/
Chicco Key 1 Fotelik 9-18 kg OD RĘKI ***W-wa (1029081691) - Aukcje internetowe Allegro
i powaznie zastanawiam sie nad takim:
STM Recaro Starlight 6xKOLOR Gratisy W-wa od reki (1022426676) - Aukcje internetowe Allegro
no to teraz czekam na wasze opinie
Podziel się: