reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pierwsze oznaki ciąży

Tak, nie jestem wstanie powiedzieć czy to normalne, ale mnie również bolało. Wszystko się tam rozciąga i pracuje, więc może boleć

Witaj ja wczoraj dowiedziałam się o ciąży, beta hcg- 529 wiec wskazuje na 4/5 tydzień, nie mam żadnych objawów oprócz zmęczenia i tych ciągnących boli podbrzusza, Byłam przekonana ze zbliża się @, ale po badaniach okazało się ze ciąża☺️ czytałam O tych bólach ze to niby normalne, ze macica się rozciąga itd ale mimo wszystko delikatny niepokój jest.

reklama
Dziewczyny!! Robiłam betę około 2 dni przed spodziewana miesiączką i wyszła 103, jaką mialyscie wy? I pytanie do was czy wszystko Oki? Bo ginekologa mam dopiero 17 września, w poniedziałek powtórzę badanie

Hej dziewczyny..wtrącam się w wątek, ale może któraś z was mnie uspokoi😔
Biorę tabletki anty już rok, niestety zapomniałam dwóch tabletek w pierwszym tygodniu..w tym czasie był stosunek z wytryskiem. Do okresu jeszcze 13 dni..a czuje ciągniecie w podbrzuszu..czasami takie uczucie mam tez w pachwinach. Raz jajniki zabolą bardziej raz mniej..
Myślałam ze wmawiam sobie ten ból podbrzusza, ale odczuwam go już jakieś trzy dni i nie wiem już co mam myśleć..
Na dziecko jeszcze nie czas, a w ostatnim czasie sporo miałam problemów w życiu i dlatego właśnie zapomniałam o tych nieszczęsnych tabletkach 😥

Hej dziewczyny..wtrącam się w wątek, ale może któraś z was mnie uspokoi😔
Biorę tabletki anty już rok, niestety zapomniałam dwóch tabletek w pierwszym tygodniu..w tym czasie był stosunek z wytryskiem. Do okresu jeszcze 13 dni..a czuje ciągniecie w podbrzuszu..czasami takie uczucie mam tez w pachwinach. Raz jajniki zabolą bardziej raz mniej..
Myślałam ze wmawiam sobie ten ból podbrzusza, ale odczuwam go już jakieś trzy dni i nie wiem już co mam myśleć..
Na dziecko jeszcze nie czas, a w ostatnim czasie sporo miałam problemów w życiu i dlatego właśnie zapomniałam o tych nieszczęsnych tabletkach 😥

Poczytaj w ulotce o pominięciu tabletki.
Pewnie zalecają stosowanie prezerwatywy przez tydzień po pominiętych tabletkach.
Tak naprawdę teraz to loteria, może być tak, że antykoncepcja i tak działała i nic się nie stało, a możesz mieć pecha i zajść w ciążę nie biorąc tylko dwóch tabletek.
Musisz poczekać do @ i testować.

W ulotce było napisane, ze w przypadku pominięcia więcej niż jednej tabletki w pierwszym tygodniu wiąże się z ciąża..
Dziś czuje mocniej jajniki, bardziej lewy. Mam wrażenie ze jest ogromny i nawet przy naciśnięciu palcem w tym miejscu to boli bardziej i wyraźniej.

@ dopiero 16 października, dziwne bo na jakiekolwiek objawy jest chyba za wcześnie? Może to ból implantacyjny? Owulacja? Nie wiem już sama..

Niestety, psychika kobiety potrafi płatać niezłe figle, a im więcej myślisz o potencjalnej ciąży, tym więcej "dziwnych" objawów możesz w sobie zauważać.
W tej chwili i tak nic już nie zrobisz, jeśli jesteś w ciąży, to jesteś, jeśli nie, to nie, musisz cierpliwie czekać do terminu @ i najlepiej od razu zrobić betę, żeby się nie doszukiwać kresek na teście.

reklama
W ulotce było napisane, ze w przypadku pominięcia więcej niż jednej tabletki w pierwszym tygodniu wiąże się z ciąża..
Dziś czuje mocniej jajniki, bardziej lewy. Mam wrażenie ze jest ogromny i nawet przy naciśnięciu palcem w tym miejscu to boli bardziej i wyraźniej.
Może tak, może nie. Może być ciąża, ale nie musi, bo to nie jest tak, że pomijasz jedna tabletkę to = ciąża. Musi dojść jeszcze trochę innych czynników ;) nie doszukuj się na siłę objawów, bo tu na forum pełno jest przypadków gdzie objawy były, a ciąży brak.

Do góry