reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pierwsza ciąża

reklama
Najlepiej byłoby ta betę zrobić jednak..bo np przy becie 1000 w górę lekarz na pewno coś zobaczy na USG a tak to w sumie nie wiesz. Wg twoich wyliczeń niby powinno było już coś widać,ale to teoretycznie. Tak naprawdę przekonasz się na wizycie. Ja jestem też w bardzo wczesnej ciąży i u mnie w 6t1d było widać zarodek,pęcherzyk zoltkowy j serduszko bijące. Ale nie sugeruj się tym bo niepotrzebnie się będziesz denerwować. Ja też ostatnio przeżywam swoją ciążę czy aby na pewno jest ok. 😉
w takim razie będziemy przeżywać razem, bo mamy zbliżony wiek ciąży 🙈 życzę Ci wszystkiego dobrego i ściskam kciuki🙏

Podobno covid nie jest groźny dla ciąży, tak mi powiedział lekarz. Ważne tylko, aby zbijać gorączkę jeśli się pojawi.

nawet nie umiem sobie wyobrazić jeszcze tego 🙈
ja nadal nie wierze 🤣
oby było u Ciebie wszystko dobrze :)

dobra rada z betą - kosztuje z 30 zł a jeżeli wynik jest powyżej tysiaka to pęcherzyk już sie pokazuje na USG
co dwa dni przyrasta 100% to można łatwo policzyć/przewidzieć kiedy iść do gina ;)

kiedy masz wizytę??

mam nadzieję, że nie wywołał żadnych szkód, mimo strachu którego się najadłam.
U mnie nie wywołał. Co prawda moja ciaza była starsza jak zachorowałam. Ale wg mojego lekarza wirus covid nie przechodzi przez łożysko. Ty jeszcze nie masz wykształconego łożyska. Spróbuj być dobrej myśli 🙂

ja nadal nie wierze 🤣
oby było u Ciebie wszystko dobrze :)

dobra rada z betą - kosztuje z 30 zł a jeżeli wynik jest powyżej tysiaka to pęcherzyk już sie pokazuje na USG
co dwa dni przyrasta 100% to można łatwo policzyć/przewidzieć kiedy iść do gina ;)

kiedy masz wizytę??
nie mogę zrobić bety, mieszkam w Niemczech i muszę mieć skierowanie od rodzinnego, a nie dostałam, bo miałam COVID. Żadne laboratorium nie chciało mnie wziąć . Zadzwoniłam poprosiłam na wizytę na za tydzień, ale pani w recepcji jak uszkadzała, że test jest pozytywny wepchnęła mnie na wizytę jutro na 16:20 i dlatego mam stres, czy cokolwiek będzie już widać..

U mnie nie wywołał. Co prawda moja ciaza była starsza jak zachorowałam. Ale wg mojego lekarza wirus covid nie przechodzi przez łożysko. Ty jeszcze nie masz wykształconego łożyska. Spróbuj być dobrej myśli 🙂
dziękuję Ci bardzo! Mam nadzieję, że będzie w porządku…

reklama
Do góry