reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierwsza ciąża - widoczność 🤰🏻

W spodnie przestałam się mieścić bardzo szybko. Chyba już około 10-12 tygodnia. Około 12-14 tygodnia też dało się zauważyć bez ubrań inne zaokrąglenie niż sadełko. Około 18 tygodnia już była lekka piłeczka i nie dało się tego nie zauważyć.

reklama
Ja jestem dość szczupła i wysoka, w ciąży byłam od początku roku, a brzuch ciążowy widać było dopiero na początku czerwca. To który to mógł być tydzień? 22 bądź 24. W końcówce II trymestru dopiero zaczął rosnąć, ale wtedy to już z dnia na dzień było widać, jak się powiększa.

To ja z kolei dosyć szybko zaczęłam zauważać powiększający się brzuszek 🙈 Jakoś w 11 tyg, ale ja jestem niska i raczej drobna

Szczupła byłam dawno temu 🤣 swoje ważę i pewnie dlatego mam spory brzuszek śmieje się do męża że wyglądam jakbym była na wylocie.
Jestem w 13 tygodniu ciąży i brzuszek ładnie widoczny taka piłeczka.
Taka moja uroda.
Najważniejsze żeby wszystko było dobrze i dzieciak był zdrowy.
To moja 4 ciąża nigdy nie doszłam do tego tygodnia.

❤❤❤

Ja pierwszy raz zauważyłam gdzieś w 5 miesiącu, jestem chuda, mialam problem żeby cokolwiek przytyć na wadze. Ale tak żeby inni wiedzieli że jestem w ciąży to jeszcze później 😊 Teraz jestem w 29 tygodniu to brzuszek widać z daleka 🥰

reklama
Pamiętam jak ja nie mogłam się doczekać brzucha 😄🤦‍♀️we wrześniu kupowaliśmy wózek, termin miałam na koniec stycznia a Pani w sklepie myślała, że rodzę w okolicach maja 😄🙈 Mój brzuch zaczął być widoczny dla innych z początkiem grudnia 🤭 Natomiast ja zauważyłam jakoś w 29 tygodniu, że zaczęło coś wybijać 🤰

Do góry