reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Piersi na początku ciąży

Imbryczek

Fanka BB :)
Dziewczyny zamieszczę ten post ku pokrzepieniu i zrelaksowaniu tych z nas, które boją się o brak bolących piersi w ciąży.
Mam na swoim koncie 4 ciąże. W kazdej z dotychczasowych ciąż, gdy beta rosła szczególnie na początku (5-6 tydzień) bardzo bolały mnie piersi i były pełne. To mnie podtrzymywało na duchu a okazało się że tylko jedna z nich była utrzymana (córka ma 11 lat). Teraz jestem w 5 ciąży i piersi od początku nie bolały, trochę w nocy i po wstaniu. Ale wczoraj obudziłam się i piersi nie było ☺️ niedosc że są małe to były wyraźnie zmniejszone, miękkie niebolesne, zaczęłam się po nich szczypać i zero wrażliwości, nudności też puściły więc od razu panika, że poronienie, że nic z tego nie będzie, łzy rozpacz i kurs do laboratorium na beta HCG. My kobiety roniące nawykowo tak mamy😅 Później modlitwy do samego Boga i obietnice że będę grzeczna tylko, żeby mi nie zabierał tej ciąży 🙃 Babka w laboratorium jak mnie zobaczyła to wyparowała z tekstem "oj, zrobimy na Cito i dziś będzie pani miała wyniki" (a była godzina 16:00 - bardzo dziękuję Laboratorium Synevo z Łodzi za wyrozumiałość i dłuższe godziny wykonywania badań😃).
Wynik miałam po 2 godzinach. Przyrost bety 103% w ciągu 48 godzin. Zaczęłam mówić do męża, że to niemożliwe bo ja nic nie czuję. Mąż oczywiście "Ty się wykończyć i mnie wykończysz"😁
I żeby nie było - ustąpienie objawów MOŻE być oznaką poronienia ale wcale nie musi. Równie dobrze wszystkie objawy są i mimo to zarodek się nie rozwija - tak miałam przy poprzednim poronieniu.
A dzisiaj wstałam rano z pełnym jędrnym lekko bolesnym biustem o pół rozmiaru większym i nową porcją mdłości i postanowiłam napisać do Was jak można niepotrzebnie ześwirować🙈

reklama
Każda ciąża jest inna, nie ma sensu się nakręcać na zapas :) Ja jestem właśnie pod koniec 6 miesiąca i na razie nie zauważyłam zmian w piersiach. Nic nie boli i nie rośnie. Zawsze byłam dosyć płaska i nie doczekałam się fajerwerków na ten moment, ale plus jest taki, że wchodzę we wszystkie staniki sprzed ciąży 😂

Każda ciąża jest inna, nie ma sensu się nakręcać na zapas :) Ja jestem właśnie pod koniec 6 miesiąca i na razie nie zauważyłam zmian w piersiach. Nic nie boli i nie rośnie. Zawsze byłam dosyć płaska i nie doczekałam się fajerwerków na ten moment, ale plus jest taki, że wchodzę we wszystkie staniki sprzed ciąży 😂
Haha witaj w klubie płaskich😄 przynajmniej dłużej zachowają grawitację😀 tak się pocieszam. Może mamy szansę przy karmieniu na zmianę rozmiaru bo gdzies to mleko musi się zmiescic

Mam 3 ciążę za sobą, w pierwszej piersi mega obrzmiale od początku do końca ciazy ( aż pojawiły się rozstepy), w drugiej ciazy piersi mialam obrzmiale tylko pod koniec ciazy, a w trzeciej ciazy tylko drugi trymestr były powiększone i bolesne a w pierwszym i trzecim były takie jak sprzed ciazy... osobiście uważam że nabrzmiałe piersi nie są wyznacznikiem tego czy z ciaza dobrze czy nie

Do góry