reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pieluchy z Biedronki - POLECAM

Ja ostatnio , kierując się waszymi pozytywnymi opiniami , wypróbowałam bordowe pieluchy z Rossmana i stwierdzam ,że naprawdę są fajne. Do tej pory byłam wierną użytkowniczką Dady. Trudno mi ocenić , które są lepsze . Jedne i drugie się u nas sprawdzają.

reklama
Ja mogę z czystym sumieniem polecić pieluszki TESCO ale fioletowe! super chłonne, gumeczki na tyle, przewiewne, rzepy można do woli otwierać... Pampers w tym momencie się umywa... wiecznie plecki z kupą i mega prania...

Witajcie,
To bardzo ciekawy wątek. Chciałabym się z Wami podzielić moimi doświadczeniami z pieluszkami. Pierwsze pieluszki, jakie kupilismy to były Bella HAPPY i były OK do ok. 3 mies. życia dziecka. Potem jak dziecko się zaczęło robic bardziej ruchliwe, przeszliśmy na HUGGIES z Disney'em. Niestety i one nas zawiodły po jakimś czasie - przeciekały, szczególnie po nocy, mimo że rozmiar byl dobrany dobry. Od tego czasu kupujemy Pampersy, ale od czasu do czasu zdarzało mi się testować coś innego, w tym pieluszki z ROSSMANNA. I tu uwaga - te zwykłe nie są zbyt dobre, natomiast polecam bardzo takie zakładane jak majteczki, pakowane w małe paczki chyba po 19,99 zł - bardzo chłonne, ładne i super wygodne, niestety nie wychodzą taniej od Pampersów. Co do samych Pampersów to używamy Active Baby - są super, idealne po prostu; kiedyś kupiłam na próbę Let's go i NIGDY WIĘCEJ - okropne, ledwie wytrzymywały 3 godz. i bardzo sztywne. Natomiast w ogóle super hitem były i nas pieluszki z PLUSA o nazwie BERBEĆ - o nich szcegolnie chciałam Wam napisać.. Raz je kupiłam, jak byłam w dołku finansowym, było ich tam ok. 50 szt za 15 zł - wychodziło jakoś 30 gr/szt. I były ceratkowe, ale super chłonne, bardzo ładne, wygodne, miały sper zapięcia i nigdy nic dziecku od nich nie było, wytrzymywały 3-5 godzin. Niestety producent (z Czech) robil je w rozmiarze 7-13 kg i moja córka wyrosła, więc znów musieliśmy wrócić do zabójczo drogich Pampersów (ok. 80 gr/szt), nie tylko na noc, ale też na dzień. Teraz znów szukamy alternatywy, ale DADA nie kupię, bo u nas są tylko ze zwierzątkami, te co odradzacie, chociaż... nie jestem pewna, może wstawicie na forum obrazem opakowania jedynych (dobrych) i drugich (złych)? Będę wdzięczna...

U nas od zawsze sprawdza się Pampers (i Active Baby, i Let's Go, Sleep and Play to beznadzieja, bez żadnych gumek ;( ) oraz Bella Happy. Bardzo dobre są też pieluchy z Lidla za 30 zł, Toujours się nazywają. Teraz używam też Dady z Biedronki, na oko całej nocy by nie wytrzymały ale odkąd mają gumkowe boczki (jak w Active Baby) to bardziej mi się podobają. Toujours zresztą też te boczki mają. Huggies moim zdaniem są za drogie jak na ich jakość (podobna do Dady) i są trochę wąskie, niemniej jednak mogą być.
Totalny niewypał dla mnie to pieluchy Bonbini z Plusa (takie dziadostwo, jakby ktoś waty najzwyklejszej tam napchał), po dwóch godzinach zasikane i napompowane aż twarde.

Melduję, że kupiłam DADA Premium. Pierwszą pieluszkę zdjęłam dziecku po 3 godzinach, bo zawsze tak robię z nowymi pieluchami. Efekt - połowa pieluszki sucha, pupa też OK. Kolejną przetrzymam na próbę 4-5 godzin, o ile po drodze nie przydarzy się kupa ;-) Wstawiam zdjęcie "naszych" DADA - opakowanie + 1 pieluszka (maxi 7-18 kg) + dla porównania Pampers ActiveBaby (rozm 6, 16+ kg).

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry