reklama
G
gość _199
Gość
Hej ! Ja użytkuje wielopielo już od roku. Jak dla mnie super sprawa, serio polecam. Zaoszczędzona masa pieniędzy i wcale nie ma z tym aż tak dużego problemu.
Pytaj o co chce, bo mogłabym się rozpisać, ale co cię konkretnie interesuje ?
G
gość _199
Gość
Osobiście najlepsza opcją są dla mnie otulacze+ pieluchy tetrowe. Na start miałam 3 otulacze i 40 tetr. Otulacze są firmy bobolider, 80 zł na trzy sztuki, a tetry kupiłam na allegro tylko szukałam takich, aby były grubsze niż standardowe, rozmiar 70x80.Tez od niedawna zastanawiam się nad tym. Jak zacząć ? Ile pieluch kupić na start ? Co koniecznie do nich potrzeba ?
Ja nie kupiłam otulaczy dla noworodków i synek przeszukiwał te z bobolidera niestety, wiec zaczęliśmy dopiero jak miał z miesiąc i ważył 4.5 kg. Nie chciałam już dokupować, ale przy kolejnym dziecku na pewno za wczasu bym kupiła otulacze newborn.
Zastanawiam się nad otulaczami i wkładami. Nurtuje mnie, czy za każdym razem otulacz tez się zmienia, czy wystarczy tylko ten wkład, bo jest na tyle chłonny ze nie przecieka?Hej ! Ja użytkuje wielopielo już od roku. Jak dla mnie super sprawa, serio polecam. Zaoszczędzona masa pieniędzy i wcale nie ma z tym aż tak dużego problemu.
G
gość _199
Gość
Tylko wkład się zmienia, wiadomo, że jak dziecko jest starsze i zrobi większą kupe, to otulacze też trzeba wyprac, ale szczerze mówiąc ja mam 40 pieluch, 6 otulaczy i robię pranie raz w tygodniu.Zastanawiam się nad otulaczami i wkładami. Nurtuje mnie, czy za każdym razem otulacz tez się zmienia, czy wystarczy tylko ten wkład, bo jest na tyle chłonny ze nie przecieka?
Ja mam wkłady bambusowe, ale wygodniej mi z tetra mimo wszystko, chociaż faktycznie wkłady są chyba bardziej chłonne, ja je stosowałam głównie na spacerach i jak syn był malutki, teraz sika na tyle rzadko, że wolę tetre.
Jeszcze pytanie odnośnie prania? Czy dodajesz jakieś olejki, jaka temperatura, dodatkowe płukania itp?Tylko wkład się zmienia, wiadomo, że jak dziecko jest starsze i zrobi większą kupe, to otulacze też trzeba wyprac, ale szczerze mówiąc ja mam 40 pieluch, 6 otulaczy i robię pranie raz w tygodniu.
Ja mam wkłady bambusowe, ale wygodniej mi z tetra mimo wszystko, chociaż faktycznie wkłady są chyba bardziej chłonne, ja je stosowałam głównie na spacerach i jak syn był malutki, teraz sika na tyle rzadko, że wolę tetre.
G
gość _199
Gość
Otulacze piorę normalnie z kolorami max 40 stopni bo w większych nie można, a tetre w 90 stopniach. Dodaje środek odkażający z sanytolu, raz na jakiś czas i wtedy dodatkowo plukam. Nie wiem w ilu stopniach można wkłady, ale to już producent napiszę, więc ja bym prała w tej maksymalnej temperaturze dozwolonej przez producenta.Jeszcze pytanie odnośnie prania? Czy dodajesz jakieś olejki, jaka temperatura, dodatkowe płukania itp?
No i do wkładów i pieluch nie mozna dodawac plynow zmniekczajacych i do plukania, bo są mniej chłonne.
Super, bardzo dziekuję za te informacjeOtulacze piorę normalnie z kolorami max 40 stopni bo w większych nie można, a tetre w 90 stopniach. Dodaje środek odkażający z sanytolu, raz na jakiś czas i wtedy dodatkowo plukam. Nie wiem w ilu stopniach można wkłady, ale to już producent napiszę, więc ja bym prała w tej maksymalnej temperaturze dozwolonej przez producenta.
No i do wkładów i pieluch nie mozna dodawac plynow zmniekczajacych i do plukania, bo są mniej chłonne.
reklama
alible
Fanka BB :)
Po czym poznajesz, że jest siku?Hej ! Ja użytkuje wielopielo już od roku. Jak dla mnie super sprawa, serio polecam. Zaoszczędzona masa pieniędzy i wcale nie ma z tym aż tak dużego problemu.