reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielegnacja naszych kruszynek

reklama
Mary, daj znac od razu jak będziesz miała wynik! Zawsze jak zależy nam na czymś żeby było szybko, to się wlecze:crazy:

A ja zgłupiałam:eek:. Była u nas tydzień temu bratowa mojego Ł akurat jak kąpałam Kubola. No i jak ja go kąpię to on robi w tej wanience masakrę:sorry:.
Tzn zanurza głowę całą, kopie, chlapie itd:-p. A ona w szoku, bo dlaczego ja pozwalam Kubusiowi zanurzać głowę:eek::eek::eek: Miałam chyba durną minę, więc mi wytłumaczyła że ona swoim dziewczynkom do roku nie zanurzała głowy, żeby do uszu się woda nie nalała:shocked2::oo:
Co Wy na to??? Może ja jakaś otępiała jestem:zawstydzona/y:

Eee tam, bzdura jakas.

hahahhahahah :-D:-D:-D
Nie chodzi przecież o to zeby uszu nie zanurzac (w końcu były zanurzone przez 9 m-cy... ;-)) ale o to aby je porządnie wysuszyć!
Takie jest bynajmniej moje zdanie. Ja Soni może całej głowy nie zanurzam ale jak sie chlupnie albo obnizy do poziomu wody to specjalnie sie tym nie przejmuje, ona zreszta tez nie i nic sie nie dzieje.
Pilnujue tylko zeby po kąpieli "wylac" wode z uszu a później paleczka delikatnie osuszyć :tak:

Zgadzam sie z Toba:tak:

U nas jest tyle wody ze chcac nie chcac Asia jak lekko odwroci glowke to zamoczy uszy :tak:
Zreszta ostatnio smiesznie robi, bo moczy lapki w wodzie i potem tymi mokrymi raczkami tak jakby przeciera buzie :-Di tak kilka razy. smiejemy sie ze myje sobie buzke jak kotek :-D

moja tez :tak:
zreszta ostatnio wszystko laduje w buzi. dzisiaj to byl recznik :szok: wystarczylo,ze odwrocilam sie po pieluche a juz go radosnie ciumkala, tak jak asia dziunki sliniaczek

U nas juz zamiast sliniaczka leci wszystko co pod reka do buziaka:-D tylko jeszcze nie zawsze potrafi trafic grzechotka do buzi i gdzies sie nia uderzy:sorry:dzis nawet moje usta swoimi zlapala i ssac zaczela :-D:-D chyba myslala ze cycuch :-D

Od piątku mała ma taką szorstką skórę. Najpierw miała za uszami, póżniej na brzuszku i na nóżkach. Posmarowałam jakimś kremem robionym w aptece do skóry alergicznej i za uszami już zeszło. Zastanawiam sie tylko od czego to może być... czyżby od pączków w tłusty czwartek??

Od piątku mała ma taką szorstką skórę. Najpierw miała za uszami, póżniej na brzuszku i na nóżkach. Posmarowałam jakimś kremem robionym w aptece do skóry alergicznej i za uszami już zeszło. Zastanawiam sie tylko od czego to może być... czyżby od pączków w tłusty czwartek??

Brzmi jak skaza bialkowa. Ona moze wlasnie ujawnic sie w trzecim miesiacu zycia.

dziewczyny czytałamo kąpieli malusków..
i co do moczenia uszu ..
chodzi odokładne osuszanie..
nasza mała kąpie się już w wannie:-D i cała zachlapana i jak się bawimy w tej wodzie to zamaczam ją całą (oprucz oczywiście noska i buźki...
ale uszy ma całkowicie zamoczone i nic njej nie jest...
później osuszam jej dobrze wacikami i załadam czapeczzkę na 30min
aona ma niezłą frajdę:-D:-D:-D

Co do czapeczki to tez zakladam ale tylko na przejscie z lazienki do pokoju, klade mala do lozeczka lub wozka i zdejmuje czape.

reklama
Do góry