reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pielegnacja naszych kruszynek

moja czasami tak przechylala glowe, ze w prawy uszku miala troche wody i moja mama zaraz mi zwracala uwage,ze mam tego pilnowac, bo dziecki moze dostac zapalenia ucha srodkowego, ktore jest bardzo bolesne :-(
no moja zawsze przekreca glowe i zawsze ma ucho makre.....ale mysle, ze skoro dzieci moga ''chodzic'' na basen to co im taka kapiel zaszkodzi, tylko trzxeba dobrze wycierac...chociaz w srodku to i tak sie nie da....:sorry:

reklama
...A ona w szoku, bo dlaczego ja pozwalam Kubusiowi zanurzać głowę:eek::eek::eek: Miałam chyba durną minę, więc mi wytłumaczyła że ona swoim dziewczynkom do roku nie zanurzała głowy, żeby do uszu się woda nie nalała:shocked2::oo:
Co Wy na to??? Może ja jakaś otępiała jestem:zawstydzona/y:
hahahhahahah :-D:-D:-D
Nie chodzi przecież o to zeby uszu nie zanurzac (w końcu były zanurzone przez 9 m-cy... ;-)) ale o to aby je porządnie wysuszyć!
Takie jest bynajmniej moje zdanie. Ja Soni może całej głowy nie zanurzam ale jak sie chlupnie albo obnizy do poziomu wody to specjalnie sie tym nie przejmuje, ona zreszta tez nie i nic sie nie dzieje.
Pilnujue tylko zeby po kąpieli "wylac" wode z uszu a później paleczka delikatnie osuszyć :tak:

heheh usmialam sie :) dzieci nie sa dziurawe i woda im sie do mozgu nie dostanie :p, a tak na powaznie - to mozna dzieciom myc dupki, pepki, buzie to czemu nie mozna uszu? Maja byc jedynie potem dobrze osuszone jak i reszta ciala.

mnie sie wydaje, ze z tymi uszami to kiedys sie tak strasznie wszyscy tego moczenia bali, a teraz sie od tego odchodzi...tak jak kiedys nie do pomyslenia bylo zeby ktos poszedl z 3-miesiecznym dzieckiem na basen a teraz nawet sie to zaleca....

Ale wszędzie straszą, że popłynie kropla do uszka i zaraz będzie zapalenie. W każdym poradniku każą uważać żeby uszek nie zamoczyć itd... Nie dajmy się zwariować.

no i super, bo ona zawsze jakos to ucho zamoczyla, nawet nie widzialam kiedy i potem sie marwilam,ze nawet nie umiem jej upilnowac i ja to ucho rozboli :zawstydzona/y:

reklama
Moja ciekawska Dusia w kąpieli ogląda się w kółko za moją ręką, no i nie da się kręcąc głową nie zamoczyć uszu :D konieczna byłaby chyba dodatkowa kończyna na przytrzymanie tejże główki

Do góry