reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielegnacja naszych kruszynek

Kobiety, ratujcie!
Czy któraś z was stosuje do kąpieli OILLAN?
Ile tego sie daje do wanienki? Nie ma takiej informacji na opakowaniu.
No i najważniejsze?
Czy mozliwe żeby Sonia była uczulona na jakis składnik? :eek: Przeciez to jest łągodzące!
W domu (w Ie) stosujemy Oilatum i wszystko super. 2 dni temu kupiłam Oillan i od tego czasu mamy histerie podczas kąpieli!! :szok:
SONIA NIGDY W ŻYCIU NIE PŁAKAŁA PRZY KĄPIELI! A tu dwa dni z rzedu istna rozpacz!
Dodam ze na bank nie jest wtedy głodna, woda ma właściwą temp. a w pokoju jest ciepło.
Dzisiaj sprobujemy bez tego srodka i zobaczymy ale normalnie nei wiem co myslec :eek:

A moze to zmiana klimatu/miejsca/za duzo osob w lazience/nerwowa atmosfera wprowadzana przez dziadkow itp? Nie wierze ze plyn w wanience mialby znaczenie. A moze jednak temp wody - moze byc inaczej odczuwalna, ze wzgledu na wilgotnosc w powietrzu. U Was w Ie jest na pewno inaczej.

A propo temp w wanience. Czytalam w gazecie chyba Mamo to ja, ze owszem moze byc temp ok 40 stopni, ale dziala wysuszajaco na skore. Dlatego najbardziej odpowiednia jest 37.

reklama
Kobiety, ratujcie!
No i najważniejsze?
Czy mozliwe żeby Sonia była uczulona na jakis składnik? :eek: Przeciez to jest łągodzące!
W domu (w Ie) stosujemy Oilatum i wszystko super. 2 dni temu kupiłam Oillan i od tego czasu mamy histerie podczas kąpieli!! :szok:
SONIA NIGDY W ŻYCIU NIE PŁAKAŁA PRZY KĄPIELI! A tu dwa dni z rzedu istna rozpacz!
Dodam ze na bank nie jest wtedy głodna, woda ma właściwą temp. a w pokoju jest ciepło.
Dzisiaj sprobujemy bez tego srodka i zobaczymy ale normalnie nei wiem co myslec :eek:
Ja kiedyś miałam mydełko Oillan i było ok. Ale możliwe, że Sonia płacze przez płyn. Zdarza się, że nawet kosmetyki hypoalergiczne drażnią skórę i uczulają. Z tego właśnie powodu nie używam Sudocremu - strasznie odparzał nam pupki.

Kobiety, ratujcie!
No i najważniejsze?
Ja uzywałam oillan bo tanszy o połowe od oilatum ale nic małemu nie było.Teraz się wziełam na sposob i kupiłam zwykłą parafinę ciekłą ( jeden ze składników oilatumm czy oilattan przeciez) i jest super.Parę kropelek do kąpieli i skóra gładziutka całe 3,50 zł

Kobiety, ratujcie!
No i najważniejsze?

Mary jezeli dobrze pamietam to ktoras z dziewczyn, chyba Natalunia miala podobny problem, zmienila plyn i maluszek wiecej nie plakal...
No ale moze faktycznie to zmiana klimatu? no chyba ze plyn zastosowalas dopiero przy np. 2 kapieli a 1wsza byla z innym plynem i mala nie plakala?:confused2::confused2::confused2:

Mały od kilku dni ma wysuszona skórę- zaczęło się od brzuszka a teraz juz raczki i udka. Nivea nie daje rady. Co polecacie na sucha skórę? Oilatum moze pomóc?:sorry:

Mary jezeli dobrze pamietam to ktoras z dziewczyn, chyba Natalunia miala podobny problem, zmienila plyn i maluszek wiecej nie plakal...
No ale moze faktycznie to zmiana klimatu? no chyba ze plyn zastosowalas dopiero przy np. 2 kapieli a 1wsza byla z innym plynem i mala nie plakala?:confused2::confused2::confused2:
Pierwsza kąpiel była OK (jak zawsze) z płynem J&J Top to Toe temp ok38,5
po czy zmienil sie tylko plyn... :eek:

Ja używam Oilatum i parę razy kusiło mnie żeby zmienić na Nivea bo pięknie pachnie ale boję się właśnie różnych odczynów skórnych i wysuszenia skóry. Po Oilatum maluszek nie pachnie wogóle ale przynajmniej mam pewność, że nie zaszkodzę mu. Nivea Baby pachnie przepięknie, mydełko Bambino także, no ale cóż. Na "perfumki" przyjdzie jeszcze czas.

reklama
Cleo a były jakies inne objawy? wysypki, niepokój , bóle brzucha?
Antek zachowuje się normalnie.
No to taka wysypka i sucha skóra w miejscach gdzie krostki, pozniej sie robiły takie aż placki, musiałam na ostrą dietę przejść nic a nic z nabiału, nawet batonika.I ładnie znika.a zachowanie normalne.

Do góry