reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielegnacja naszych kruszynek

dziekuje dziewczyny czyli musze kupic specjalny olejek do ciemieniuchy tak...
dodam jeszcze ze u nas jest ona tylko że tak powiem z przodu włosów i po bokach troszke...
ja tez uzywalam ten preparat i dzialal u mnie super, ja robilam tak jak na ulotce pisze zostawialam na 24h
a ciemiaczko nie jest tylko u gory na glowce blizej przodu

reklama
a ja cały czas do kąpili dodaję ciekłą parafinę i tylko w tym kąpię! Ale niebawem chyba trzeba będzie jakieś mydełko dodać :)

etna tylko że u nas własnie z przodu powstaje taka skorupa....
jutro pojde i kupie ten olejek...bedzie w aptece....

U nas ciemieniucha była 1,5tyg i oliwka nie pomogła. Kupiłam krem Diprobase i po dwóch dniach ani śladu :-)

MaryMary czy ten krem ktory mi polecilas mozna stosowac na ciemieniuche??
Z ulotki:
Wskazania:
> codzienna pielęgnacja suchej i wrażliwej skóry twarzy i ciała
> ochrona skóry przed niekorzystnym wpływem czynników atmosferycznych
> intensywne nawilżenie i natłuszczenie w przypadku schorzeń manifestujących się nadmierną suchością skóry
>uzupełnienie pielęgnacji skóry w przebiegu kortykosteroidowej terapii miejscowej (m.in. atopowego zapalenia skóry, neurodermitu, łuszczycy)

Stasowalas moze na ciemieniuche ?? (jesli ja macie/mieliscie)

Jaki krem polecacie na takie szorstkie, suche poliki? Mojej mamy synek takie ma i kremuje mu ale to nic nie pomaga :-(

Ostatnia edycja:
etna tylko że u nas własnie z przodu powstaje taka skorupa....
jutro pojde i kupie ten olejek...bedzie w aptece....

U nas caly czas problemy z glowka, teraz sucha skora, byla ciemieniucha wczesniej... na ciemieniuche stosowalysmy i dalej stosujemy specjalny szampon, ale kupiony w UK, w Polsce pewnie tez maja specjalne szampony, wiec zapytaj w aptece. A c do oliwki to my tu kupujemy pure olive oil czyli czysta oliwe z oliwek, ale w aptece, ona nie ma zapachu i jest inna niz ta stosowana w kuchni, ale naprawde nawilza, nie jest tez tak sztuczna jak oliwki dla dzieci.
Zapytaj w aptece, moze w Polsce tez cos takiego maja.

reklama
Kobiety, ratujcie!
Czy któraś z was stosuje do kąpieli OILLAN?
Ile tego sie daje do wanienki? Nie ma takiej informacji na opakowaniu.
No i najważniejsze?
Czy mozliwe żeby Sonia była uczulona na jakis składnik? :eek: Przeciez to jest łągodzące!
W domu (w Ie) stosujemy Oilatum i wszystko super. 2 dni temu kupiłam Oillan i od tego czasu mamy histerie podczas kąpieli!! :szok:
SONIA NIGDY W ŻYCIU NIE PŁAKAŁA PRZY KĄPIELI! A tu dwa dni z rzedu istna rozpacz!
Dodam ze na bank nie jest wtedy głodna, woda ma właściwą temp. a w pokoju jest ciepło.
Dzisiaj sprobujemy bez tego srodka i zobaczymy ale normalnie nei wiem co myslec :eek:

Do góry