reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielegnacja naszych kruszynek

w aptece dziś kupiłam cos ala oilatum( 70% parafiny) OILLAN( 64%parafiny).Poleciła mi farmaceutka.O wiele tańsze, produkowane w Polsce przez firmę Oceanic znaną z kosmetyków AA więc pewnie dlatego.500ml + 150ml gratisu w drugiej buteleczce cene 35 zł !Oilatum 60 zł.Mam nadzieję że tak samo się sprawdzi jak oilatum w kąpieli.

U mnie oilatum, ale soft prawie 80zł:baffled:

reklama
ja przetestowałam tylko pampersy i baby dreams z rossmanna. pampersy wiadomo lepsze ;)
ja dziś kupiłam w realu płacąc za paczkę 40 zł, więc uważam, że się opłacało :)

U mnie oilatum, ale soft prawie 80zł:baffled:
No ja kupiłam wczesniej oilatum szampon soft, krem soft i zel do kąpieli.DROGO!!!Bo lekarze tylko oilatum albo balneum znają chyba:confused:i każą w tym kąpać.Wierzę że to się też sprawdzi.

A i kupiłam pampersiaki rozmiar 3 jakaś promocja w tesco po 44 zł są jumbopaczka:-)

A jak u Ciebie objawilo sie to uczulenie na pampersy? Bo cos mi piediatra sugerowala, zeby sprobowac zmienic na inne ze wzgledu na uczulenie, ale nie wiem. Dla mnie pampersy sa rewelka, a przy Julce stosowalam przez chwile Huggies i Happy i byly do kitu. No , ale juz 5 lat minelo, moze cos sie zmienilo. Mielismy tez dostac pieluchy z Norwegii - Libero, ponoc dobre jak pampers, a tansze o polowe, ale tesciowa ma w dupie mnie i swoja wnuczke i malpa nie przywiozla :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Olaf miał cały czerwony tyłek, krostki i nic nie pomagało, ani wietrzeniem ani sudocream, ani krochmal - nic! a ranki zaczeły mu się robić!
Po zmianie pieluch jak ręką odjął!
a ja kąpię Olafa też tylko w ciekłej parafinie (fajnie natłuszcza i za grosze) i czasem w krochmalu jak jakies krostki się pojawiają.Kremów i oliwek nie używam - tylko nivea na dwór. A do pupy linomag i alantan.

Ostatnia edycja:
Cleo ja też uzywam Oillan.
Jest tańszy a to jest to samo co Oillatum.

Moja mała ma krostki na buźce.
Co to może być ?
Karmię piersią.
Buźkę smarujemy czasem kremem Hipp.

moja mala tez ma chrostki na buzce.kapiemy ja w oilatum a twarzyczke przemywam sama przegotowana woda.Jednego dnia ma chrostki na prawym policzku a nastepnego na drugim ale nie jest tego duzo.Nie wiem od czego to.Nie karmie piersia.Moze to tradzik niemowlecy?

Ja tez testuje tansze pieluchy i jak narazie najlepsze sa z Asdy ale z tesco nie probowalam.Musze przetestowac.A jak cenowo z nimi?Bo w asdzie za 48 sztuk ok 3.50

Olaf miał cały czerwony tyłek, krostki i nic nie pomagało, ani wietrzeniem ani sudocream, ani krochmal - nic! a ranki zaczeły mu się robić!
Po zmianie pieluch jak ręką odjął!
a ja kąpię Olafa też tylko w ciekłej parafinie (fajnie natłuszcza i za grosze) i czasem w krochmalu jak jakies krostki się pojawiają.Kremów i oliwek nie używam - tylko nivea na dwór. A do pupy linomag i alantan.

No to u mnie zadzialala robiona masc wiec na szczescie pampersow zmieniac nie musze :-)

kaludzia a jak cenowo te tescowe? nie probowalam ich, jade jeszcz na pampersach ktorych nakupowalam w roznych promocjach w ciazy ale mi sie koncza... i jak z chlonnoscia? ile wytrzymuja?

A co do pieluch to dla mnie rewelacyjne sa pieluchy z TESCO! Polecam dziewczynom mieszkajacym w Anglii... Huggies jak dla mnie tragedia- twarde i ugniataja... a pampersy fajne ale po co przeplacac :-D:-)

Klaudzia a ktorych dokladnie uzywasz, czy sa jakies rodzaje tych pieluszek w tesco?? no i jaka jest ich cena,jeste jakas konkretna roznica miedzy cena pampersow??ja tez chcialabym wyprobowac jakis innych, tanszych pieluszek ale jakos sie troche boje...testowalam na samym poczatku jedynie huggisy(darmowa paczka) ale wydawalo mi sie ze sa strasznie twarde...[/QUOTE]

moja mala tez ma chrostki na buzce.kapiemy ja w oilatum a twarzyczke przemywam sama przegotowana woda.Jednego dnia ma chrostki na prawym policzku a nastepnego na drugim ale nie jest tego duzo.Nie wiem od czego to.Nie karmie piersia.Moze to tradzik niemowlecy?

Ja tez testuje tansze pieluchy i jak narazie najlepsze sa z Asdy ale z tesco nie probowalam.Musze przetestowac.A jak cenowo z nimi?Bo w asdzie za 48 sztuk ok 3.50

A wiec pieluchy z TESCO sa za okolo 3.50 za 44 sztuki. Nie pamietam dokladnie ale napewno mniej niz 4 funciaki.
Jezeli chodzi o jakos to ja jestem super zadowolona.
Sa bardzo mieciutkie i chlonne! O wiele bardziej niz huggisy. Szczegulnie jezeli chodzi o kupke- w huggisach nie raz wyciekla, ale mialam 2 paki po 100 wiec jeszcze z nich niestety korzystam na zmiane z tesco.
Ja zmieniam pieluche malemu zreguly co okolo 3 godziny, w nocy rzadziej - co 2 karmienie czyli po okolo 6/7 godzinach i nie zdazylo sie zeby przeciekly. zmieniam dosc czesto dlatego ze maly marudzi i chyba uwaza to za rutyne ze po karmieniu jest odbicie i zmiana pieluchy :tak:;-) Polecam naprawde... choc wiadomo pewnie nie wszystkim spasuje.
Aktualnie uzywamy numeru 2 newborn, w zoltym opakowaniu!

reklama

A ile moze trwac taki tradzik niemowlecy???? Bo moj Kacperek ma podobnie i juz trwa to 6 tygodni!!:szok: A juz prubowalam wszystkiego... Myslalam ze moze skaza bialkowa i 3 tygodnie nie pilam mleka ani jego produktow (karmie piersia ale dokarmiam raz wieczoram butla) a malego dokarmialam nutramigenem i nic nie pomoglo. Zmienilam plyn do plukania i proszek i nic. Kapie tylko w Oilatum i nic. Przestalam uzywac oliwki Johnsona (nie uzywalam 4 tyg). i nic (ale zaczelam uzywac spowrotem na ciemieniuche). Juz nie wiem co to moze byc. Jednego dnia lepiej jednego gorzej. Raz mocno na calej twarzy, szyjce i dekolcie najpierw czerwone duze plamy, pozniej robia sie mniejsze i zostaja pozniej chrostki. A nastepnego dnia ladna twarzyczka i prawie nic nie ma. I tak w kolko. :wściekła/y: Juz nie wiem jak mam to zwalczcy!!! Pomozcie jak wiecie co to moze byc i jak to zwalczyc!!!

Do góry