reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielegnacja naszych kruszynek

Laseczki a jak tam z pielegnacja ząbków Waszych maluchów hm?? Czym myjecie maluchom?? Ja jestem pozytywnie zaskoczona bo my uzywamy pasty elmex dla dzieci od 1-6 lat i szczoteczki zwykłej z włosia miekkiego i małą główka no i mały nie dość ze zasmakował w miętowej paście to jeszcze na widok szczoteczki sam otwiera i nastawia dziuba. Po myciu otwiera buzke i chucha z dzwiekiem aaaaaaaaa tą miętówka :-p a potem bierze szczoteczke i sam sobie ją tłamsi w dziubku........taka prawdziwa szczoteczka lepiej woli niz silikonowa nakładka na palec, takze ciesze sie ze szoruje ząbki szczoteczka i pasta z przyjemnoscia aaaaaa a dzisiaj dałam mu moja szczoteczke i on szorował zęby mi a ja jemu hahaha ale miał ubaw :-)

reklama
ja myje pasta do zebów ZIAJKA od pierwszego ząbka Paweł ma zwykla szczoteczke od 0 i nia szoruje ma tez taki zestaw 3 szczotek i te gumowe lubi smaruje troche na szczoteczke i Paweł sam smaruje po zębach :) musze paste chować bo jak widzi to krzyczy zeby wiecej dac jej :)

Ja używam Nenedent Baby i szczoteczkę silikonową (zwykłą, nie tą na palec). Alicja uwielbia szczoteczkę i pastę tylko, że ... nie pozwala mi nic poszorowac bo od razumizabiera i sama sobie ssie i gryzie szczotkę i zjada pastę :D

my uzywamy aquafresh dla małych dzieciątek juz chyba ze 3 miesiace i mlody wciaz kocha myc zeby. Najpierw sama mu szoruje a potem on z niekłamaną przyjemnością dokańcza dzieło mamy

my uzywamy elmex, szczoteczka z dziurka w srodku, taka 0-2 chyba, ignas uwielbia myc zeby:) wprawdzie szorowania tam malo, mietoli i czasem poszoruje, ale liczy sie przyzwyczajenie:)

a my myjemy hurtem....wszyscy trzy:-)....Młodemu bardzo się podoba i co rano i wieczór pędzi do łazienki i woła swoje da

Ula a co dawałaś Olinkowi na krosteczki na ciałku? Co mogłabym Marcelowi podać bez lekarza?? Kurde mój ma obsypany cały brzuszek az po cycuchy no i odcinek dolny plecków [tak jak pampers] no i sie zastanawiam czy to nie od tych hugiesów. Bo zaczelo sie to dziac chwile po ich zakupie. Za moment skonczy sie ta paczka wiec wracamy do bella happy ;/ troche mi sie to nie usmiecha no ale kupimy rozm. 5 i mam nadzieje ze nie beda sie rozwalać. Jesli wysypka nie zejdzie to do lekarza bede musiala z tym isc. Bo on nie ma całego ciała wysypanego tylko tak jak pisalam brzuszek i tył plecków w okolicach pampersa no i nie sa to czerwone krosty tylko taka drobna kaszka podskórna która w niczym Marcelowi nie przeszkadza.

edit: się zagalopowałam, nie ten dział ;/ przenieście dziewczynki jak coś oki? :)

Mama odpowiadam Ci tutaj...a wiec my tez mielismy na początku kaszkę lekko czerwoną na brzuszku ale nie na piersiczkach i na pleckach, potem cos na udkach, potem zmieniło sie to w kaszkę podskórną, to trwało jakis 1-2 tygodnie. Nie mam pojecia od czego? Moze wypralam malego reczniki z moimi w Arielu? Sama nie wiem. Dawalam niby mu wapno ale nie zawsze bo zapominałam 2x 2,5 ml lekarz nawet kazał po łyzeczce czyli to pewnie ok 5 ml.
Znalazłam probki Oilatum soft bo mi sie skonczył i nie kupowałam od dawna, maz po kapieli smarował oilatum i w dwa dni przeszło. Nózki smarowałam tez w ciagu dnia oilatum, brzuszek i plecki moze tez ze 2x wszystko zeszlo slicznie.
teraz walcze z buzia, plamka na pupie i nozce, na nozce juz ten strupek sie rozmiękczył a smaruję od masci cholerstelorowej, po behanten, alantan, oilatum itd podczas kazdego przebierania pampka.

Mama kosiarka ma jakies funkcje??i co w tym dziwnego ze dziecko bylo tak ubrane??Kacper tez wczoraj latal w krotkich spodenkach i bluzce z krotkim rekawkiem po dworze i nie widze w tym nic dziwnego??u nas od paru dni jest po 22-24stopni.

reklama
AZA zazdroszcze takich zakupow, ja dzisiaj jade po jakies butki, musze koniecznie kupic ;)
mama super sandalki i kosiarka tez fajna :]
u nas dzieci chodza roznie ubrane, od samych bodow (polroczniaki) do polarkow jeszcze.
Moj wczoraj latal w dlugich spodniach i koszulce z krotkim rekawkiem ;) ale dzisiaj ubieram juz krotkie spodenki chyba bo megaa cieplo... musze mu tez kupic sandalki bo jeszcze nie mamy :(

aa musze napisac, ze kuchnia byla strzalem w dziesiatke:tak:
Maly jest zachwycony, caly czas cos "gotuje":-D

Do góry