reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielegnacja naszych kruszynek

Ja zwijam pieluche i mu dokładam do czoła a B mu główkę wtedy spłukuje.

Małego myje w płynie do kąpieli z nivea (sensitive) no i na dworek tej kremik tej firmy.

reklama
czy któraś z was używa ronda do mycia głowy ?? znalazłam coś takiego ale nie wiem czy kupować Rondo kąpielowe_bezstresowe mycie głowy!_OKAZJA! (1287152381) - Aukcje internetowe Allegro
Kuba nie chce mi odchylać głowy do tyłu a jak mu cieknie woda po buzi to się złości , no i się nad tym zastanawiam

My mamy takie rondo, kupiłam ale nie wiem po co bo Oli nie ma żadnyhc problemów z myciem głowki, najpierw mocze w wodzie przechylając go do tyłu, potem myk na siedząco, myję szamponem i myk na leżąco opieram o moją rękę i spłukuję najpierw gąbką, potem prysznicem, potem na siedząco prysznicem też, czasami poleci na buzię i oczka ale jemu to nie przeszkadza.
Rondo kąpielowe założone zaraz zostaje zdjęte!!!!! Ale myslę ze się przyda później ;D

O a mi by się przydało rondo, ale młoda zaraz pewnie by je zdjęła. Nie ma szans na płukanie główki na leżąco, na siedząco też nie, od razu wstaje. ogólnie kiepska sprawa :/

U nas tak jak u Uli, problem nie istnieje....siup go na plecy...gabką zmocze, na siedzaco szamponem umyje włosy i na lezaco spłucze z najwiekszej piany a potem na siedzacoo....jak mu leci wodac to mruga oczami i siedzi sztywno az mu reka nie przetre....i tyle.

wyjątkowa próbowałam z pieluchą ale jak ją tylko przykładam to krzyczy i odpycha ręką , głowy odchylać nie chce , a położenie go na plecach graniczy z cudem
Ula u mnie prysznic jest fajny do zabawy pod warunkiem że woda z niego nie leci ,inaczej jest krzyk , nie wiem czemu się taki strachliwy zrobił

Patryk tez nasz ucieka jak widzi prysznic i najgorsze jak woda leci. Dlatego nalewamy wody do kufla w kuchni i B mu leje na główkę

ja polewam wiaderkiem, trzyam ręką nad czółkiem by nie lecialo na oczy i delikatnie głowe do tyłu odchylam

My mamy konewke-zabawke i tak sobie leci delikatnie woda na głowke:tak: młody jest regularnie co tydzień "zatapaiany "w basenie i woda mu nie straszna:-D

reklama
Do góry