reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielegnacja naszych kruszynek

reklama
na dworek Nivea dla dzieci specjalny na zimno, wiatr i mróz.

Tak jak ja. Za to po kąpieli smaruje balsamem Nivei.

Pupka sliczna zagojona :) Ale i tak zostajemy przy szarym mydle! Zero chusteczek i maści wszelakich. Jedynie bepanthe doraźnie.

Niedługo Asia kończy rok i myslę że już będzie mogła z Julią stosować ten sam płyn do kąpieli. bo do tej pory miały osobno - Asia się pierwsza kąpała, potem Julka wchodziła, chwilę sie pobawiły a potem Julka sama ze swoim płynem.

Tak jak ja. Za to po kąpieli smaruje balsamem Nivei.

Pupka sliczna zagojona :) Ale i tak zostajemy przy szarym mydle! Zero chusteczek i maści wszelakich. Jedynie bepanthe doraźnie.

Niedługo Asia kończy rok i myslę że już będzie mogła z Julią stosować ten sam płyn do kąpieli. bo do tej pory miały osobno - Asia się pierwsza kąpała, potem Julka wchodziła, chwilę sie pobawiły a potem Julka sama ze swoim płynem.
ja tez planuje jak ten mi sie skonczy zobaczyc cos dla "starszych" dzieci po roku :) i szamponik oddzielnie :)

Dziunka ja też sporadycznie używam chusteczek (nie dlatego ze oszczędzam ;P) ale dla mnie one są klejące i nie ma to jak pupa umyta mydełkiem i wodą i posmarowana delikatnie bephantenem.
Teraz naprzeciwko zlewu mam pralkę, na pralce przebierak i tutaj sie przebieramy i myjemy.
No jak jest kupka to ostatnio chusteczkami ją zbieram (do niedawna po naszej akcji odparzeniowej tylko gąbką i ją płukałam i przepierałam w mydełku antybakteryjnym i myłam pupkę szarym mydłem Jeleniem) a po chusteczkach, mydełko i woda i ciut bephantenu.

My tez uzywamy kremu na kazda pogode. Ostatnio mi sie skonczyl i uzywalam zwyklej nivei i tez super ;-) nawet nie wiem czy nie lepiej, wszystkie zaczerwienienia na buzce od razu znikaly

ja tez planuje jak ten mi sie skonczy zobaczyc cos dla "starszych" dzieci po roku :) i szamponik oddzielnie :)

Kasiula my tez uzywamy plynow juz dla starszych dzieci i jest ok. nie ma zadnych alergicznych reakcji. Teraz tylko szampon musze dokupic bo te plyny szczypia go troszke w oczka gdy mu splukuje glowke.

My tez uzywamy kremu na kazda pogode. Ostatnio mi sie skonczyl i uzywalam zwyklej nivei i tez super ;-) nawet nie wiem czy nie lepiej, wszystkie zaczerwienienia na buzce od razu znikaly

Kasiula my tez uzywamy plynow juz dla starszych dzieci i jest ok. nie ma zadnych alergicznych reakcji. Teraz tylko szampon musze dokupic bo te plyny szczypia go troszke w oczka gdy mu splukuje glowke.

My uzywamy mydełko nivea do kąpania i mydełko oilatum do buzi, do tego szampon nivea rumiankowy. Jest ok i na razie nic nie zmieniam :)

My uzywamy mydełko nivea do kąpania i mydełko oilatum do buzi, do tego szampon nivea rumiankowy. Jest ok i na razie nic nie zmieniam :)

Ja tez uzywalam nivei do kapania, ale tu z produktow nivei mozna dostac tylko i wylacznie krem zwykly a z PL nie mial mi kto przyslac wiec kupilam tutaj juz dla starszakow ;-) do tego ma barwniki do wody i od czasu do czasu mu wrzucam do zabawy i plyn do piany dla starszych do urozmaicenia kapieli ;-)

Nie wiem jakos Oli wydaje mi sie juz o wiele starszy niz jest i traktuje go jak starszaka ostatnio. Nic mu nie jest a i oszczedzamy bardziej :)

reklama
Do góry