reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pielegnacja naszych kruszynek

no ja to juz sama nie wiem...moze to nie to...ale ostatecznie wygladalo dokladnie jak na zdieciach...moze ma faktycznie jakas lagodna forme, najwazniejsze, ze jest lepiej :-)

reklama
on nie wraca, on dopiero zaczyna tylko zalatwia jeszcze wszystkie formalnosci tu....tylkotak sobie mysle, ze jak juz bedzie to pewnie bedzie masakra dostac sie do niego
A nei da sie jakoś do niego wcześniej dotrzec albo w "kolejce" sie juz ustawic...?
Np zamówić wizyty dajmy na to na za 3-4tyg....?

Jak już zrzucimy maluchom kombinezony i będa nosić kurteczku a na dole rajtki + spodne/sukienki to chyba trzeba butki załozyć? no bo jak inaczej? 5 par skarpetek? dobry temat- zastanawiałam sie wczoraj nad tym:)
No my wczoraj jak wychodziliśmy to było +7 więc zrezygnowałam z kombizenu i założyłam na body i bluzę kurteczkę a na dół spodenki polarowe+skarpetki+mięciutki butki! ale nie był to spacer tylko wjazd na zakupy i do IKEA :)))

DZiewczyny, rozmawiałyście trochę o tym, że Oilatum zamieniłyście na płyny do kąpieli. JA też myślę o tym bo jednak sama woda z parafiną już nie wystarcza, czas, moim zdaniem, wprowadzić jakiś detergent do mycia :))) Co polecacie? Coś co także natłuszcza i myje!

Ja Ci nie polecam bo zmienilam i zrobila sie bardzo sucha skora po tyg stosowania i oliwka nie pomaga wiec przeprosilismy sie z oilatum. To samo u Kirygold chyba.

reklama
No właśnie, czytał jak to u Was było Dziunka. Chciałabym taki płyn bambino kupić, wydaje mi się najbardziej bezpieczny, tyle lat na rynku jest i chyba za naszych czasów już był :))) Ja póki co w ciekłej parafinie kapię. To główny składnik Oilatum a kosztuje niecałe 5 zł :))

Do góry