reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pielegnacja naszych kruszynek

reklama
Dla mnie rózica spora, bo po oilatum i tak smarowalam oliwka, bo samo oilatum nie pomagalo na sucha skorke u Joasi - raczej tylko na chwile, po pol godzinie znowu sucha skora byla na brzuszku itd. Po oliwce bylo super. A teraz wykapalam w tym Sofeo i juz nie oliwkowalam - nie bylo potrzeby.
Sama wlasciwie nie wiem co teraz zrobic bo zrezygnowalam z Oilatum na rzecz plynu Nivei, ale po tym Sofeo skorka jest sto razy lepsza i nie trzeba oliwkowac (och jak ja tego nie lubie)...Chyba sie na to przerzucimy...

Dla mnie rózica spora, bo po oilatum i tak smarowalam oliwka, bo samo oilatum nie pomagalo na sucha skorke u Joasi - raczej tylko na chwile, po pol godzinie znowu sucha skora byla na brzuszku itd. Po oliwce bylo super. A teraz wykapalam w tym Sofeo i juz nie oliwkowalam - nie bylo potrzeby.
Sama wlasciwie nie wiem co teraz zrobic bo zrezygnowalam z Oilatum na rzecz plynu Nivei, ale po tym Sofeo skorka jest sto razy lepsza i nie trzeba oliwkowac (och jak ja tego nie lubie)...Chyba sie na to przerzucimy...
super że tak dobrze działa ale oliwkowanie ma swoje plusy wierz mi :-) stymulujesz sobie dzidzie przez to

Ja smaruję małego oliwką i przy okazji masuję ciałko po prawie każdej kapieli ( do kapieli dodaję oilan), lubię zapach tego malego naoliwionego ciałka :-).
Muszę sie wam "pochwalić" że od miesiąca uzywam dla juniorka pieluszek wielorazowych ( takie mam lekkie zachwianie w strone ekologii) z poczatku miałam obawy że dupke mu odparzę albo cos w tym stylu, ale nic takiego sie nie stało pupcia jak marzenie:-).
A te nowoczesne wielorazowki sa takie śliczne że aż szkoda je pod ubrankiem chować (mamy w centki lamparcie, łatki jak krówka...)

Ja smaruję małego oliwką i przy okazji masuję ciałko po prawie każdej kapieli ( do kapieli dodaję oilan), lubię zapach tego malego naoliwionego ciałka :-).
Muszę sie wam "pochwalić" że od miesiąca uzywam dla juniorka pieluszek wielorazowych ( takie mam lekkie zachwianie w strone ekologii) z poczatku miałam obawy że dupke mu odparzę albo cos w tym stylu, ale nic takiego sie nie stało pupcia jak marzenie:-).
A te nowoczesne wielorazowki sa takie śliczne że aż szkoda je pod ubrankiem chować (mamy w centki lamparcie, łatki jak krówka...)
Sylaba
Wrzuć jakieś fotki - z dzidzią i bez, bo ja nawet nie wiem ani jak to wygląda ani jak to "działa"...

Dzidzia już śpi jutro pstrykne parę fotek.
A wygląda to tak na zewnątrz jest nateriał zwany PUL (na tych pieluszkach na zdjęciach jest PUL minkee taki w dotyku jak pluszowy miś) który oddycha ale nie przepuszcza wilgoci, wewnątrz jest kieszonka w którą wkłada sie wkładke chlonną ( mikrofibrową, bambusową czy z frotki) kieszonka jest z polaru dzięki ktoremu pupa jest sucha bo polar przepuszcza wilgoć ale sam jej nie chłonie. Za pomoca napek reguluje sie wielkość pieluszki tak że starcza od noworodka do końca okresu pieluszkowania (ok. 2 lata). Przewijać trzeba trochę częściej niż w jednorazówkach ja mam teraz 14 pieluszek co wystarcza na 2 dni a potem pranie :tak:.

Załączniki

• 52d2b3e53ed3e273d&#100.jpg
    52d2b3e53ed3e273d&#100.jpg
    46,2 KB · Wyświetleń: 25
  • 5be7ea35209bf98b27&#5.jpg
    5be7ea35209bf98b27&#5.jpg
    25,6 KB · Wyświetleń: 30
Dzidzia już śpi jutro pstrykne parę fotek.
A wygląda to tak na zewnątrz jest nateriał zwany PUL (na tych pieluszkach na zdjęciach jest PUL minkee taki w dotyku jak pluszowy miś) który oddycha ale nie przepuszcza wilgoci, wewnątrz jest kieszonka w którą wkłada sie wkładke chlonną ( mikrofibrową, bambusową czy z frotki) kieszonka jest z polaru dzięki ktoremu pupa jest sucha bo polar przepuszcza wilgoć ale sam jej nie chłonie. Za pomoca napek reguluje sie wielkość pieluszki tak że starcza od noworodka do końca okresu pieluszkowania (ok. 2 lata). Przewijać trzeba trochę częściej niż w jednorazówkach ja mam teraz 14 pieluszek co wystarcza na 2 dni a potem pranie :tak:.

Dla samego wygladu chetnie bym je kupila :D:D:D:D Tylko mnie np. przeraza smrodek jaki jest w normalnych pampkach i pierwsze co to je wyrzucam a pozniej zakladam nowy Oliverkowi wiec nie wyobrazam sobie czekania z taka pielucha az do czasu wyprania....
Moze powiesz jak to wyglada hmmm??

reklama
No właśnie przy pampkach ten smrodek mnie przerażał (intensywny zapach pochodzi głównie od substancji ktora w jednorazówkach zamienia mocz w żel).

Pieluszki wielorazowe nie "pachną" tak intensywnie jak jednorazówki, przechowuje się je w wiaderku z pokrywką do którego wkrapia się pare kropli olejku z drzewa cherbacianego który ma dzialanie bakteriobojcze i neutralizuje zapach moczu.

Do góry