reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pielegnacja naszych kruszynek

Ja pupe smaruje linomagiem lub sudokremem. Faldki linomagiem. Do kapieli plyn oilatum. Do twarzy na skaze tez krem oilatum. Ciemieniuchy nie moge zwalczyc, ale dlatego, ze ona tez od alergii. Cialka nie smaruje calego.

reklama
Kamcia - sprawdzilam czym potowki najlepiej - przemywac nadmanganianem potasu (woda powinna byc lekko rozowa)

Ja tez jeszcze oliwie;-) Julka. Chociaz slyszalam ze to ma sens do konca 1 miesiaca zycia ale ja bede oliwic do konca opakowania, potem przerzuce sie na balsam z dodatkiem oliwki a oliwki odrobinka do kąpieli:tak:
To nie były potówki:sorry2:
okazało się że zmieniłam oliwkę J&J z żółtej na białą i ta biała ją uczuliła:baffled:
najpierw wyszło jej za uszkjami a potem na całym brzszku:szok:
teraz jej schodzi bo znów uzywam żółtej no i ma coraz mniej krosteczek:tak:

U nas z szyjką nie ma problemu. Z kolei Oliwka ma strasznie suchą skórę przy łokciach i kolanach. Nie pomaga oliwkowanie trzy razy dziennie. Co mi poradzicie??
U nas na suchą skórę świetnie działa mleczko nawilżające hippa. Oliwka niewiele pomagała, a po dwóch dniach tego mleczka była ogromna różnica

okazało się że zmieniłam oliwkę J&J z żółtej na białą i ta biała ją uczuliła
no podobno J&J najbardziej uczulają...

Poza mleczkiem hippa ciałka nie smaruję niczym, o oliwce zapominam powoli że istnieje dla dziecka - sama czasem po kąpieli użyję. Buźkę mniej więcej raz w tygodniu bepanthenem, potem przez dłuuugo jest ładnie nawilżona. Pupcię w domu sudocremem, a poza domem linomagiem (bo małe opakowanie i jakoś tak wygodniej). Czasem dupcię powietrzymy profilaktycznie i nigdy problemów z odparzeniami nie było. Z włoskami tylko mam problem, bo niewiele potrzeba żeby jej się tłuste strąki porobiły. Myję główeczkę codziennie, a zadowalająco czyste i puszyste są najwyżej do godzin popołudniowych.

a ja wam powiem i nie wiem czy mnie nazwiecie wyrodna matka ze ja ignaca niczym nie smaruje, zadnych balsamow:sorry2: kremow nic, nie ma suchej skorki wiec stwierdzilam ze nie bede go na sile chemia smarowac, jedynie dolewam oilatum do wanienki:sorry2: i teraz sie przerzucam na plyn do kapieli z oliwka belli bo tanszy i ignasiek jest juz starszy:sorry2:

A ja Cie nie nazwe wyrodna :-D:-D:-D po co smarowac czyms dziecko jak ono tego nie potrzebuje? Poza tym ponoc po oilatum nie powinno sie wlasnie niczym smarowac.

Ja uzywalam oilatum do niedawna, ale i tak po kapieli smarowalam oliwka Nivei bo samo oilatum nie dawalo sobie rady z mocno przesuszona skorka Joasi. Teraz przeszlam na Plyn do kapieli Nivei i dalej stosuje oliwke i jest ok.
Musze Wam powiedziec, ze dopoki nie wykapalam pierwszy raz w Nivei to myslalam ze Oilatum niewiele daje. Ale daje bardzo duzo. Po Nivei az skorka sie prosi o natluszczenie, po Oilatum nie bylo az takiej koniecznosci. No, ale 500 ml Oilatum = 80 zł, a 500 ml Nivei = 15 zł;-)

A ja Cie nie nazwe wyrodna :-D:-D:-D po co smarowac czyms dziecko jak ono tego nie potrzebuje? Poza tym ponoc po oilatum nie powinno sie wlasnie niczym smarowac.

Ja uzywalam oilatum do niedawna, ale i tak po kapieli smarowalam oliwka Nivei bo samo oilatum nie dawalo sobie rady z mocno przesuszona skorka Joasi. Teraz przeszlam na Plyn do kapieli Nivei i dalej stosuje oliwke i jest ok.
Musze Wam powiedziec, ze dopoki nie wykapalam pierwszy raz w Nivei to myslalam ze Oilatum niewiele daje. Ale daje bardzo duzo. Po Nivei az skorka sie prosi o natluszczenie, po Oilatum nie bylo az takiej koniecznosci. No, ale 500 ml Oilatum = 80 zł, a 500 ml Nivei = 15 zł;-)
ale sa inne zamienniki i tez maja takie same własciwosci ... i tansze 22211..jpg taki uzywalam i kosztował niewiele 500ml ok. 32 zł

Wiem, ale jak juz jedna butelke Oilatum kupilam to nie chcialam zmieniac i zakupilam druga...a teraz juz Nivea i jest ok :happy:

Wiem, ale jak juz jedna butelke Oilatum kupilam to nie chcialam zmieniac i zakupilam druga...a teraz juz Nivea i jest ok :happy:
to dobrze :) mojemu po Nivea wysypka jakas wyskoczyla na glowie i raczkach wiec swoja Nivea oddalam siostrze dla synka a my bylismy na samym mydełku bambino i osttanio jak bylam w sklepie to znalazlam "Dziudzius" zel do mycia ciala i włosków i jest dobry ... tzn nie mamy zadnych wysypek :)

ja to żadnych kosmetyków nie używam.
do kąpieli ciekła parafina bądż oliwka, ciałka niczym nie smaruję jedynie pupę linomgiem i buźkę kremem na każdą pogodę i to cała pielęgnacja :)))

reklama
Do góry