reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pielegnacja naszych kruszynek

ooook dobrze wiedzieć:tak:
ja myślałam ze oliwką dobrze bo skóra wtedy tłusta i się nio ociera o siebie ..
wiecie co mam na myśli..
więc może posmaruję puderkiem

reklama
ooook dobrze wiedzieć:tak:
ja myślałam ze oliwką dobrze bo skóra wtedy tłusta i się nio ociera o siebie ..
wiecie co mam na myśli..
więc może posmaruję puderkiem
bephantenem CHYBA tez można ale tego nie jestem pewna :sorry:
Generalnie nam GP oraz 2 lekarki w pl kazały wyrzucic olejek do smieci. :szok::-D
W sumie i tak go nie używam od samego początku. Wyjątek stanowi ciemieniuszka - tą olejkiem nalezy traktować ale równie dobrze można tymi wszystkimi kremami do suchej skóry... :tak:

bephantenem CHYBA tez można ale tego nie jestem pewna :sorry:
Generalnie nam GP oraz 2 lekarki w pl kazały wyrzucic olejek do smieci. :szok::-D
W sumie i tak go nie używam od samego początku. Wyjątek stanowi ciemieniuszka - tą olejkiem nalezy traktować ale równie dobrze można tymi wszystkimi kremami do suchej skóry... :tak:
ja bepanthenu do niczego nie używam:sorry: dam puder i zobaczymy:tak:
a olejkiem i tak całe ciałko po kąoieli smaruję..
kiedyś wszyscy tak roili i nie było problemu więc i ja nie widzę;-)

Kamcia - sprawdzilam czym potowki najlepiej - przemywac nadmanganianem potasu (woda powinna byc lekko rozowa)

Ja tez jeszcze oliwie;-) Julka. Chociaz slyszalam ze to ma sens do konca 1 miesiaca zycia ale ja bede oliwic do konca opakowania, potem przerzuce sie na balsam z dodatkiem oliwki a oliwki odrobinka do kąpieli:tak:

Mi alergolog-pediatra przepisała maść cholesterolową na receptę z wit A i E.Jest bardzo tłusta, wystarczy troszeczkę wetrzec w ciałko i skóra jest świetnie nawilżona.Bardzo duże opakowanie, starczy na długo a koszt az całe 10 zł :-)
Teraz pytanie do mam które miały tą maść a ja nie zapytałam i pewnie nie usłyszałam od lekarza czy można smarowac nią buzię dziecku??
Bo mówiła o ciałku i o głowce ( resztkli ciemieniuchy), ale o buzi to nie wiem czy mówiła....

ja bepanthenem smaruje malej tyleczek przy przewijaniu, badz bambino jak jestem na dole i nie mam pod reka i mala nigdy nie miala nawet zaczerwienienia ani nic.....

A ja ciemieniuche zaczelam smarowac kremem intensywnie nawilzajacym z Nivea. Duzo lepiej schodzi i nie swieci sie tak

reklama
a ja wam powiem i nie wiem czy mnie nazwiecie wyrodna matka ze ja ignaca niczym nie smaruje, zadnych balsamow:sorry2: kremow nic, nie ma suchej skorki wiec stwierdzilam ze nie bede go na sile chemia smarowac, jedynie dolewam oilatum do wanienki:sorry2: i teraz sie przerzucam na plyn do kapieli z oliwka belli bo tanszy i ignasiek jest juz starszy:sorry2:

Do góry