reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielegnacja naszych kruszynek

ooook dobrze wiedzieć:tak:
ja myślałam ze oliwką dobrze bo skóra wtedy tłusta i się nio ociera o siebie ..
wiecie co mam na myśli..
więc może posmaruję puderkiem

reklama
ooook dobrze wiedzieć:tak:
ja myślałam ze oliwką dobrze bo skóra wtedy tłusta i się nio ociera o siebie ..
wiecie co mam na myśli..
więc może posmaruję puderkiem
bephantenem CHYBA tez można ale tego nie jestem pewna :sorry:
Generalnie nam GP oraz 2 lekarki w pl kazały wyrzucic olejek do smieci. :szok::-D
W sumie i tak go nie używam od samego początku. Wyjątek stanowi ciemieniuszka - tą olejkiem nalezy traktować ale równie dobrze można tymi wszystkimi kremami do suchej skóry... :tak:

bephantenem CHYBA tez można ale tego nie jestem pewna :sorry:
Generalnie nam GP oraz 2 lekarki w pl kazały wyrzucic olejek do smieci. :szok::-D
W sumie i tak go nie używam od samego początku. Wyjątek stanowi ciemieniuszka - tą olejkiem nalezy traktować ale równie dobrze można tymi wszystkimi kremami do suchej skóry... :tak:
ja bepanthenu do niczego nie używam:sorry: dam puder i zobaczymy:tak:
a olejkiem i tak całe ciałko po kąoieli smaruję..
kiedyś wszyscy tak roili i nie było problemu więc i ja nie widzę;-)

Kamcia - sprawdzilam czym potowki najlepiej - przemywac nadmanganianem potasu (woda powinna byc lekko rozowa)

Ja tez jeszcze oliwie;-) Julka. Chociaz slyszalam ze to ma sens do konca 1 miesiaca zycia ale ja bede oliwic do konca opakowania, potem przerzuce sie na balsam z dodatkiem oliwki a oliwki odrobinka do kąpieli:tak:

Mi alergolog-pediatra przepisała maść cholesterolową na receptę z wit A i E.Jest bardzo tłusta, wystarczy troszeczkę wetrzec w ciałko i skóra jest świetnie nawilżona.Bardzo duże opakowanie, starczy na długo a koszt az całe 10 zł :-)
Teraz pytanie do mam które miały tą maść a ja nie zapytałam i pewnie nie usłyszałam od lekarza czy można smarowac nią buzię dziecku??
Bo mówiła o ciałku i o głowce ( resztkli ciemieniuchy), ale o buzi to nie wiem czy mówiła....

ja bepanthenem smaruje malej tyleczek przy przewijaniu, badz bambino jak jestem na dole i nie mam pod reka i mala nigdy nie miala nawet zaczerwienienia ani nic.....

A ja ciemieniuche zaczelam smarowac kremem intensywnie nawilzajacym z Nivea. Duzo lepiej schodzi i nie swieci sie tak

reklama
a ja wam powiem i nie wiem czy mnie nazwiecie wyrodna matka ze ja ignaca niczym nie smaruje, zadnych balsamow:sorry2: kremow nic, nie ma suchej skorki wiec stwierdzilam ze nie bede go na sile chemia smarowac, jedynie dolewam oilatum do wanienki:sorry2: i teraz sie przerzucam na plyn do kapieli z oliwka belli bo tanszy i ignasiek jest juz starszy:sorry2:

Do góry