reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pielęgnacja i zdrowie naszych maluszków

Gosiek przekaż całusy dla Ami od nas :) Bidulki kochane...

U nas paskudny katar był chyba od zębów bo dziś się przebiła dolna jedynka. Tak się zastanawiam czy jutro możemy iść z Mają na zajęcia na basen. Co o tym myślicie? Katar ma od tygonia,ale nie kaszle, nie gorączkuje. Zajęcia mamy w niedzielę o 12tej, w zeszłym tyg nie byliśmy i nie wiem czy teraz odpuścić czy jednak iść.

reklama
Gosiek przekaż całusy dla Ami od nas :) Bidulki kochane...

U nas paskudny katar był chyba od zębów bo dziś się przebiła dolna jedynka. Tak się zastanawiam czy jutro możemy iść z Mają na zajęcia na basen. Co o tym myślicie? Katar ma od tygonia,ale nie kaszle, nie gorączkuje. Zajęcia mamy w niedzielę o 12tej, w zeszłym tyg nie byliśmy i nie wiem czy teraz odpuścić czy jednak iść.

Ja z szymkiem z samym katarem chodziłam i to w zime . A miał 4 miechy wtedy .
I jakoś po basenie mu przechodził katar he he .
Ale zdecydowac musisz sama ty lepiej znasz swoje dziecko

Dziewczyny, odkrylam, ze Konstancja ma jakis taki nieswiezy oddech. Pomyslalam sobie, ze to pewnie wina nadmiernego slinienia sie zwiazanego z rosnacym zabkiem. Czy to normalne? I czy normalne jest, ze ten trzeci zabek rosnie jej troche krzywo, jest polozony s tylu w stounku do jedynek.

Dziewczyny, odkrylam, ze Konstancja ma jakis taki nieswiezy oddech. Pomyslalam sobie, ze to pewnie wina nadmiernego slinienia sie zwiazanego z rosnacym zabkiem. Czy to normalne? I czy normalne jest, ze ten trzeci zabek rosnie jej troche krzywo, jest polozony s tylu w stounku do jedynek.

Nieświeży oddech może byc od jakiejs infekcji, np. noska, Borys miał nieświeży oddech jak mial katar (tzn on ma cały czas katar), ale w momencie pogorszenia. Co do krzywych ząbków...powinny się wyprostwoac:tak:, Boryskowi dwie dolne jedynki rosły krzywo, a teraz jak już są duże to się wyprostowały:-)

Zielona - ja zauwazylam, ze Polci zmienil sie zapach z buzi po przejsciu na MM.
Juz nie pachnie maminym mleczkiem, tylko tak inaczej, obco :-( , ale jednak nie wydaje mi sie by byl to smrodek.
Musze sie do tego oddechu orzyzwyczaic....

cos z tymi dolnymi jedyneczkami jest ze krzywo rosna ale tak jak pisze wronia u nas tez jakby sie prostowały hmm

mam pytanie bo juz nie wiem o co kaman. mały ma zazwyczaja na wieczór czerwone policzki, skórka na nich nie jest gładka, taka jakby kaszka wysypana ale nie ze ma jakies krostki tylko takie uczucie szorstkości.
i juz nie wiem czy to od kremu:bambino i mrozu. ? czy to alergia na coś? ma to od 3 dni ze zaczynaja mu sie nagle czerwienic. wiecie moze czego to przyczyna?

Mam problema

Adaś cały wieczów ma rozpaloną główkę, policzki czerwone i gorące skronie i ciemiączko, ale przy tym nie marudzi, jest radosny jak zwykle. Wiecie co to może być??

Mam problema

Adaś cały wieczów ma rozpaloną główkę, policzki czerwone i gorące skronie i ciemiączko, ale przy tym nie marudzi, jest radosny jak zwykle. Wiecie co to może być??
Może od ząbkowania tak ma.. Nasmarowałabym profilaktycznie maścią rozgrzewającą.. Jak nie marudzi to się ciesz:-) Tzn. że zdrowy jest:-)

reklama
cos z tymi dolnymi jedyneczkami jest ze krzywo rosna ale tak jak pisze wronia u nas tez jakby sie prostowały hmm

mam pytanie bo juz nie wiem o co kaman. mały ma zazwyczaja na wieczór czerwone policzki, skórka na nich nie jest gładka, taka jakby kaszka wysypana ale nie ze ma jakies krostki tylko takie uczucie szorstkości.
i juz nie wiem czy to od kremu:bambino i mrozu. ? czy to alergia na coś? ma to od 3 dni ze zaczynaja mu sie nagle czerwienic. wiecie moze czego to przyczyna?
Moja też po pierwszym spacerku tak miała, ale minęło. I jeszcze oczka miała zaczerwienione i załzawione. To pewnie od mrozu.. Jak się to zaczerwienienie utrzymuje i nie znika to zmień krem. Jak nie pomoże to poszłabym do lekarza zapytać..

Do góry