reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja i opieka nad naszymi maluszkami

No to trztmajcie kciuki - dziś nastąpi próba odstawienia . Jestem na L4 do niedzieli wiec mam wiecej czasu dla Olki i juz czuje sie lepiej (angina). Mam nadzieję, że pójdzie wg przysłowia "strach ma wielkie oczy"...

reklama
Dzięki kobitki - odstawianie jak na razie stopniowe... wczoraj zupełnie bez smoka a dziś tylko raz podczas drzemki dziennej.

Dziewczyny, co polecałybyście na komary?
Ja niby używam taki preparat roślinny w spray'u, w zeszłym roku wystarczył, ale teraz to normalnie jakaś plaga tych komarów jest i w ogóle ten mój specyfik nie odstrasza ich - mam takie wrażenie przynajmniej :dry:
Myślałam o jakichś plasterkach - używała któraś?
A do domu polecacie coś?

Plasterki strasznie podrażniają skórę !!! Moja znajoma sie nacięła na nich bardzo...właśnie w poniedziałek mi śliczne plamy na skórze pokazywała....

W domu jest bardzo dobry bezzapachowy Raid Night and day....świetna sprawa....nie czuć żadnego świnstwa w powietrzu...a do domu nic nie wlatuje....Z czystym sumieniem polecam :tak:

U nas stosujemy coś jak raid do kontaktu, do tego off do smarowania i coś do psikania na ubrania (off lub ziolowe). I muzę moskitiery zawiesić nad łóżkami maluchów. I tak małe pogryzione, muszę iść po elcom dla starszaka, bo spuchnięty jak diabli :-(.

reklama
My kupiliśmy ZIAJA spray na ciało i ubrania, fenistil żel po ugryzieniu. Ale to mnie bardzie gryzją niż Lenę. Nawet kupiła sobie rośliny o nazwie komarzyce i mam je koło piskownicy. Okna na noc mocno rozszczelniam - bo robalów jest mnóstwo - w tym roku jest tego wysyp.

Po waszych opiniach tez sobię sprawię RAID do kontaktu

Do góry