reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Pielęgnacja i opieka nad naszymi maluszkami

Dla nas odpada połowa deserków....cholera...wszystkie te owoce z twarozkiem jogurtem itd zawierają po 40 % soku z winogron...ograniczymy sie do misiowego jogurtu i owocowego musu z bobovity...i zobaczymy :confused2:

Oj i tak zazdroszczę... my z alergia i dopiero wprowadzamy 1 produkt czyli sinlac. I wcale nie jestem taka pewna czy go Misiek dobrze toleruje..........

reklama
kuleczka_ok czemu ja mam zakodowane że jabłko działa rozluźniająco. Jak Domin robi twardsze kupi to daje mu jabłuszko i pomaga.
A jeżeli chodzi o szczepionkę - to nie miałam zielonego pojęcia, muszę Dominowi popatrzeć bo nawet nie wiem czy jest ślad.
Nas jak na razie nic nie ogranicza. Dzisiaj dostał misiowy jogurt (zjadł pół). Jak miał ponad miesiąc bo uczuliło go białko mleka krowiego (bo mama nie wiedziała i za dużo nabiału jadła), potem moja dieta i od 5 miesiąca spróbowałam jeść mleczne rzeczy pomalutku i po nietolerancji ani śladu.!!!:tak::tak:

czwóreczki...active boy
fajne są te pieluchomajtki na dzień bo nic małego nie gniecie...na noc nadal Lidlowskie :-)

ja używam pampersów ''active fit'' oraz na noc ''dry'' - oba rozmiar ''3''.
są do 9 kilogramów, a Skrzat waży 8400.
są takie lekko dopasowane (delikatnie mówiąc), ale właśnie wykańczamy ostatki, bo zakupiłam "za mostem" spory zapas.
myślę, że jakoś tydzień jeszcze nam zajmie wybrudzenie tego co jest w domu :-)

Ja kupiłam sleep and play z pampersa ale okazały sie totalnym niewypałem...

Aga przetrzymują ci te dry noc?Bo przy tej mojej sikawce w tej chwili 2 razy w nocy zmieniam mu pieluche...a jak nie zmienie to zasiurany rano calutenki:dry:

Aga przetrzymują ci te dry noc?Bo przy tej mojej sikawce w tej chwili 2 razy w nocy zmieniam mu pieluche...a jak nie zmienie to zasiurany rano calutenki:dry:

tak jest :-)
wytrzymują.
co prawda rano są takie napakowane, że jak Skrzat śpi w bodziku to ma krok w kolanach ;-)
no i ciężkie takie, że chyba jakby rzucić to okno można wybić ;-)
udało się dzidziusiowi przesikać dwa razy, ale to były przypadki kiedy miał je na sobie po 14 godzin.
a tak - od 20-ej do około 8-ej wystarczają :-)

Jasiek ma pampersy albo zwykle albo pieluchomajtki i jeszcze nigdy sie nie przesikal...
Osrac sie to potrafi po pachy ale zasikac nigdy. Dupsko zawsze suche

reklama
Do góry