reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pępowina dwunaczyniowa

Bysiek

Początkująca w BB
Witam. Przeszukałam już całe forum, ale wątki są dość stare. Jesteśmy po badaniach połówkowych (21+2) i okazało się, że dzidzius ma pępowina dwunaczyniowa. Dostaliśmy zalecenie zrobienia echo serca i oczywiście na nie pójdziemy. Lekarz mowil, ze to jest "wariant normy" i ze ona zadnych nieprawidlowosci nie widzi, a dzidzius tez pieknie rosnie bo ma 447g. Jak się okazało podejrzewała już to na 1 badaniach prenatalnych. Chyba 5x razy nam powtorzyla, zeby sie absolutnie niczym nie martwic. Czy któraś z was tak miała? Występowały u was jakieś problemy?

reklama
Moja bratowa tak miała. Faktycznie mieli dla spokoju zrobić echo serca (szczególnie że mój brat miał od urodzenia wadę serca, więc i tak było takie wskazanie). Okazało się, że wszystko w porządku, dziecko jest zdrowe, ma obecnie 11 lat.

Mogę mówić tylko z drugiej ręki, znajomi tak mieli z córeczką. Tata dziewczynki mówił, że musieli monitorować wagę dziecka w okresie prenatalnym. Dziewczynka urodziła się szczuplutka, ale w normie. Teraz ma ponad rok i wszystko jest w ok 👍

Dziekuje za odpowiedzi. No to mam nadzieję, że w naszym przypadku też będzie wszystko dobrze. Za tydzień mam wizytę u lekarza prowadzącego to jeszcze swoje obawy z nim skonsultuje :)

Moja córka miała pępowinę dwunaczyniową. Też robiliśmy echo serca. Wszystko było w porządku. Nie było problemów ani w ciąży ani z rozwojem dziecka. Obecnie to zdrowa pięciolatka.

Też miałam pępowinę dwunaczyniową z córką. Ciąża monitorowana „bardziej” - nie mieszkam w pl. Córka urodzona po terminie, wszystko dobrze. Także była drobniutka ;). Aktualnie 4 lata 😁

reklama
Dziękuję za odpowiedzi. Trochę się zmartwiliśmy mimo, że lekarze mówią, że nic złego się nie dzieje :) to pewnie bedziemh kontolowac sie czesciej, ale mam nadzieję, że syn będzie rósł tak jak do tej pory 😁

Do góry