reklama
Madzia, boska istoto.. Ide przez Ciebei (albo dzieki Tobei) w poniedzialek do pediatry, bo... wydaje mi sie, ze u nas jest za duzo ej witaminki. Ja rozumiem calosc tekstu, wiec moge troche na polski przelozyc w wolnej chwili.
Ale.. niestety mam wrazenie, ze u nas klasyczne odbjawy przedawkowania. Pediatra kazala po 2 krople dziennie devikapu, gdzie na ulotce jest napisane, ze jedna a w sloneczne dni w ogole.
Po dwie u wczesniakow i jeszcze w jakims innym wypadku (nie pamietam, a ulotki nie chce mi sie szukac).
Cos mi sie wydaje, ze to stanowczo za duzo...
Dobrze, ze mam skleroze i nie daje mlodej codziennie :-)
Kiedys jakos inaczej sie toto dawalo. Pamietam, ze moj brat (wiec 15 lat temu) dostawal wit D3 tylko raz :-) Ale jakas uderzeniowa dawke :-)
Ale.. niestety mam wrazenie, ze u nas klasyczne odbjawy przedawkowania. Pediatra kazala po 2 krople dziennie devikapu, gdzie na ulotce jest napisane, ze jedna a w sloneczne dni w ogole.
Po dwie u wczesniakow i jeszcze w jakims innym wypadku (nie pamietam, a ulotki nie chce mi sie szukac).
Cos mi sie wydaje, ze to stanowczo za duzo...
Dobrze, ze mam skleroze i nie daje mlodej codziennie :-)
Kiedys jakos inaczej sie toto dawalo. Pamietam, ze moj brat (wiec 15 lat temu) dostawal wit D3 tylko raz :-) Ale jakas uderzeniowa dawke :-)
Aska K
Mama Marcelka:)
no co Ty Kira, ja tez daje devikap i ostatnio ortopeda powiedzial, ze "minimum 2 kropelki dziennie dawac", pediatra tez nie miala zastrzezen....
Kurcze z tym przedawkowaniem to sie troche przestraszylam...bo dziekco niespokojne jest to fakt, ale spi ladnie, nie ulewa, nie wymiotuje, w miare je, oslabione tez jakos nie ejst...
Mam nadzieje, ze jest wszystko dobrze. 6.06 idziemy na sczzepeinie to sie wypytam dokladnie.
Kurcze z tym przedawkowaniem to sie troche przestraszylam...bo dziekco niespokojne jest to fakt, ale spi ladnie, nie ulewa, nie wymiotuje, w miare je, oslabione tez jakos nie ejst...
Mam nadzieje, ze jest wszystko dobrze. 6.06 idziemy na sczzepeinie to sie wypytam dokladnie.
No wlasnie... ale u nas ulewanie na maksiora, czasami chlustajace (wiec jakby wymiocik), jakos niespokojna ostatnio i mniej jej sie chce (np. zadzierac glowe na brzuchu, czy sie podciagac), poci sie i w ogole. Musze pogadac z pediatra, bo jakos mi cos nie lezy (albo znow jestem przewrazliwiona) ..
S
Szczęściara20
Gość
Ja daje co drugi dzien po jednej kropelce a ztego względu ze Oliwka jest karmiona sztucznie a w Bebilonie jest już zawartość tej witaminy.
reklama
Aska K
Mama Marcelka:)
Dziewczyny jestem zalamana Bylismy dzisiaj na szczepieniu, ktore niestety sie nie odbylo Pani doktor wyczula u Marcelka powiekszona sledzione...jutro musimy zrobic morfologie. Powiedziala, ze nie ma sie co martwic, ze to sie zdarza szczegolnie po infekcjach, a jakis czas temu maly byl przeziebiony mial kaszel i katar
Ale jak tu sie nie martwic?
Poza tym z amalo przybiera na wadze...mazy teraz 5860, czyli od ostatniego wazenia 6 tyg temu przytyl tylko 420 deko Juz sama nie wiem co robic, przeciez ladnie je, nie ulewa. Boze sie zamarwie chyba. Zobaczymy co jutro wykarze badanie krwi. Tylko jak ja dziekco przerzymam 4 godz bez jedzenia, bo tak trzeba robic morfologie. Musze go jakos nakarmic ok 3 w nocy a potem o 7 gnac do lekarza, ech Musi byc dobrze
Ale jak tu sie nie martwic?
Poza tym z amalo przybiera na wadze...mazy teraz 5860, czyli od ostatniego wazenia 6 tyg temu przytyl tylko 420 deko Juz sama nie wiem co robic, przeciez ladnie je, nie ulewa. Boze sie zamarwie chyba. Zobaczymy co jutro wykarze badanie krwi. Tylko jak ja dziekco przerzymam 4 godz bez jedzenia, bo tak trzeba robic morfologie. Musze go jakos nakarmic ok 3 w nocy a potem o 7 gnac do lekarza, ech Musi byc dobrze
Podziel się: