reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Pediatra - zalecenia

remeny mam nadzieje, ze wszystko wroci do normy.

Mati nosi ubranka 74, z 68 zostalo kilka koszulek, ktorych rekawki wygladaja teraz na 3/4. Ostatnio musialam po takowa siegnac, bo wszystkie z krotkim mial brudne i nie mial nic do spania. Wygladal smiesznie:)

nozki jeszcze nie zmierzylam. skarpetki wszystkie sie zsuwaja, a sandalki sa za duze i chyba ich juz w tym roku nie ubierze. Poza tym butki ktore nosil wiosna sa juz pewnie za male. Na razie jednak nie kupuje nowych, bo w taki upal i tak nie ubiore, a za m-c moze juz potrzebowac wiekszych.

reklama
My też wyrastamy z 4-6 msc. Na niektórych napisane do 8 kilo, ale jeszcze ją wciskam :) Ale dziwna jest ta numeracja, bo mam sukienkę na 12 msc i jest w sam raz

My też na pewno wyrastamy z ubranek ale nie wiem z jakich :laugh: :laugh: :laugh: bo od miesiąca prawie bez ubranek chodzimy tylko w pieluszce, ewentualnie w koczulce albo w bodzikach, ale metki mają poodpruwane i nie wiem jaki rozmiar mają :laugh: :laugh: :laugh:

najwazniejsze, ze rosnie i wyrasta ;D
a my po kolejnej wizycie u pediatry i tak waga:8820 g, wzrost: 68 cm, obwod glowy 46.5 cm (znowu poza centylami), zaliczylismy kolejne szczepienie, ktore Teo przyjal ze stoickim spokojem, raz tylko zalkal. Mamy juz w koncu zaczac jesc normalne kolorowe jedzonko, oczywiscie nie radykalnie i nie z dnia na dzien, ale juz najwyzszy czas. Z wyjatkiem baklazanow, powoli mozna probowac wszystkich warzywek i owocow (truskawki ble no i banany moga powodowac ewentualnie zatwardzenia). Multiwitamine i zelazo kontynuowac, dodatkowo dostalismy kropelki na zabki, za miesiac jeszcze jedno szczepienie (trzecie na zoltaczke chyba) a potem juz wizyty kontrolne w 9, 12 i 15 miesiacu

Hmmmmm, z ciekawosci tez zmierzylam Tomkowi stopy. I co? Bagatela 11cm - no coz... Znow kupno skarpet przede mna ;D
U nas ubranka na 74 to juz norma, bo Tomaszek mierzy 73cm, wiec on jezeli chodzi o wzrost to w siatce centylowej sie nie miesci ::) Wiec z kupowaniem ciuchow raczej na razie sie wstrzymuje, bo nie wiem, jak bedzie dalej rosl.... ;)

Czy ktoras z was ma taki problem?

Mati ma ciagle spocone(mokre) stopki i zimne. Jak mu sciagne skarpetki stopki sa mokre i zimne jak lody, a w skarpetkach sa troszke wilgotne ale cieple.

reklama
Natala tez zwykle ma chłodne stópki,ja teraz w takie upały wogle nie zakladam jej skarpetek
a i tak czasem sa spocone :)

Do góry