Mam 29 lat, nigdy nie brałam antykoncepcji i byłam temu przeciwna, moje miesiączki były też nie regularne i to bardzo. Ale jeden lekarz drugi mówił Pani młoda jest jeszcze wszystko się unormuje, taaa jasne widać jak się unormowało.
Los tak chciał że w 2019 zaszlam w ciążę i nie wiedziałam nawet że jestem bo jak te cykle takie długie, okazało się że tak był to 7 tydz ciąży, ale niestety miesiąc później doszło do poronienia
, kolejny rok odpuściłam nie byłam gotowa na kolejną próbkę, aż pod koniec 2020 r poszłam na konsultacje cytologię itd i wspomniałam, że chce starać się o dziecko, więc lekarz wypisał mi właśnie Clo.., 4 Msc brałam i nic. Wypisał skierowanie na badania Tsh, Fsh, prolaktyna, testosteron i on właśnie jest podwyższony, innych padam nie robiłam.lekarz wypisał anty na 3 Msc i nic w maju mam monitoring i zobaczymy. Czy jajniki zaczną pracować.
Może twój lekarz wypisze Ci badania, lub idź zrób na własną rękę i z badaniami pójdź do lekarza, a jak nie chcesz płacić bo trochę kosztują to poproś o te badania, bo może przyczyna jest w czymś innym.