reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

PCOS - jak Wy sobie z tym radzicie/poradziłyście

Malena - przytulaka Ci przesyłam i trzymam kciuki [emoji110]

Ja w sumie też długo się staram, chociaż pierw były to starania pasywne - po prostu nie zabezpieczaliśmy się w ogóle. I tak minął rok, stwierdziłam, że pewnie ze mną coś nie halo. No i tak zaczęła się roczna tułaczka po gabinetach. Teraz mam nadzieję też dobrze trafiłam.

Ważne to być dobrej myśli ale też nie zafiksować się tylko na tym, bo wtedy organizm jest w stanie ciągłego napięcia i nie jest gotowy na ciążę [emoji11]

Napisane na GT-I9506 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
co prawda ja miałam inny problem i męczyłam się 2 lata z zajściem. Zaczęłam brać Link do: Inofem - suplement diety ale jak czytałam opinie o tym suplemencie to bardzo dobrze też właśnie sprawdzał się na pcos. :) Moja koleżanka zamówiła na pcos ale dopiero co zaczęła brać więc na razie się nie wypowiem :) Jak się uda to dam znać. :) A tym czasem szczęścia życzę :)

co prawda ja miałam inny problem i męczyłam się 2 lata z zajściem. Zaczęłam brać Link do: Inofem - suplement diety ale jak czytałam opinie o tym suplemencie to bardzo dobrze też właśnie sprawdzał się na pcos. :) Moja koleżanka zamówiła na pcos ale dopiero co zaczęła brać więc na razie się nie wypowiem :) Jak się uda to dam znać. :) A tym czasem szczęścia życzę :)
ja inofem piłam ok roku - mnie nie pomógł, niestety... pamiętam jak o nim czytałam na forum i dziewczyny pisały o "magicznych" właściwościach tegoż specyfiku.wiązałam z nim ogromne nadzieje - skończyło sie jak zwykle na niczym. później próby z clo+monitoring do tego pregnyl. nadzieje rosły jeszcze większe - 3 cykle z których oczywiście nic nie wynikło... przyszła pora na hsg. zabieg miałam 28.07. (miesiąc temu). dziś mój 9 dc, wzięłam ostatnią tabletkę clo, 14dc mam monitoring i znowu czas nadziei przede mną. czas pokaże.

Hej dziewczyny mam pytanie bo Wy doświadczone jesteście czy podwyzszone tst i dhpas moga świadczyć o pcos?
Moje wyniki z dzisiaj oprócz jednego, dwa mam za wysokie wyniki:
Białko wiążące hormony płciowe (SHBG) : 79 _ nmol/l Norma: 26.1 - 110.0
Estradiol 17-beta (E2) : 28 _ pg/ml
Wartość referencyjna: Wynik badania zależy od fazy cyklu:
faza folikularna: 12.4 - 233
Testosteron (TST) : 1.8 nmol/l - Wartość referencyjna: 0.29 - 1.67
Siarczan dehydroepiandrosteronu (DHEAS) : 356 ug/dl Norma: 98.8 - 340
Przeciwciała anty - TPO : 10 _ IU/ml Norma:< 34

@Wonderful tak, podwyższony testosteron jest jednym z objawów przy pcos. Ale lekarz pewnie powie coś konkretniejszego odnośnie całych wyników [emoji4] miałaś już podejrzenie pcos wcześniej albo zdiagnozowane? Mi kilku lekarzy nie wykryło pcos.... Dopiero jak do dobrego trafiłam [emoji4]

@Wonderful tak, podwyższony testosteron jest jednym z objawów przy pcos. Ale lekarz pewnie powie coś konkretniejszego odnośnie całych wyników [emoji4] miałaś już podejrzenie pcos wcześniej albo zdiagnozowane? Mi kilku lekarzy nie wykryło pcos.... Dopiero jak do dobrego trafiłam [emoji4]

Nie nie mialam zdiagnozowanego. Bylam u gin i nic takiego nie mówiła, usg robiła wszystko okej, dostalam leki ns obniżenie.

Hej dziewczyny. Czy może któraś z Was polecić dobrego ginekologa z Warszawy lub Częstochowy, który zajmuje się pcos? Koleżanka dostała tabletki antykoncepcyjne i jej lekarz jest zadowolony[emoji85][emoji85][emoji85]. Chciałaby zapanować nad chorobą na ile się da i w przyszłości starać się o dzidziusia.

auslanderka ja niestety nie pomogę:no: ja mając PCOS już próbowałam wszystkiego i żadnego efektu. zaplanowaliśmy już wizytę w Novum, chyba to już jest ostateczność po 28 cyklach... :-( :(:-( :(:-( :(

reklama
Hej dziewczyny, ja o pierwszą ciąże starałam sie półtora roku w tym 4 miesiące z duphastonem i monitoringiem cyklu i dopiero się udało, potem duphaston brałam jeszcz do 17 tygodnia ciąży.
Też mam pcos i niedoczynność tarczycy, teraz staramy się od miesiąca o drugą ciążę, biorę miositogyn i glucophage, ginekolog dał mi 3 ms kurację na tym a potem jak się nie uda da coś innego.
Nadmienię iż jestem osobą z bardzo dużą nadwagą to w pierwszej ciąży nie miałam rzadnych kłopotów ani z nadciśnieniem ani cukrzycą itp.
Mam bardzo dobrego ginegologa z Warszawy któr specjalizuje się właśnie w problemach z zajściem w ciąże i nie jest kosmicznie drogi. mogę dać namiar

Do góry