reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2025 ♥️

reklama
Mniej niż 30% mój wynik 79000 był. Lekarz popatrzył na to i widzę, że myśli po czym mówi, że zaprasza na fotel i zobaczymy. Na usg wyszło, że dziecko ma tętno i odpowiedni rozmiar i że jest ok. Schodzę i pytam co z tą betą a on mówi, że powinno więcej rosnąć ale, że może już być wyhamowanie w tym tyg ciąży. Więc pytam czy mam robić tą bete a on, że nie ma potrzeby i mam nie robić więc nie robię ale o co w tym chodzi to nie wiem.
O to chodzi że beta z czasem "staje" a potem nawet spada

Załączniki

• 1619897015142.jpeg
    1619897015142.jpeg
    67,2 KB · Wyświetleń: 23
@Izz96 ja miałam jeszcze niższe w poprzednich ciążach i miałam zalecenie od lekarza pić dużo kawy, bo ciśnienie mi tak leciało że usypiałam nawet podczas spacerów.

Ja robiłam tylko przyrost (bo jestem po cp i cb, inaczej bym nie robiła) i ostatni był prawie tysiąc i powiedziała by już nie robić bo nie ma potrzeby
Ja zrobiłam jak beta była 5 bo coś mnie wtedy tknęło a musiałam zacząć brać leki więc chciałam jak najszybciej wiedzieć, po 48h było 40 i już później nigdy nie powtarzałam.

Ja zrobiłam jak beta była 5 bo coś mnie wtedy tknęło a musiałam zacząć brać leki więc chciałam jak najszybciej wiedzieć, po 48h było 40 i już później nigdy nie powtarzałam.
No ja tym razem tak szybko nie robiłam, bo się bałam biochema i wmówiłam sobie że to nie ciąża więc poczekam 😂 pierwsz bet była koło 400 i potem prawie 1000 po 48 więc już odpuściłam

Czuje się dzisiaj tragicznie dziewczyny...boli mnie głowa i mam wrażenie, że serce mi zaraz wyskoczy z piersi a zmierzyłam cisnienie i mam 93/56 po kawie, to normalne w ciąży ze tak się obniża czy raczej nie? 😵‍💫
nie wiem czy normalne , ale ja teraz mam niższe i też przez to źle się czuje . Dzisiaj w najgorszym momencie miałam 92/54 . Lekarze narazie nic konkretnego mi nie powiedzieli na to niskie ciśnienie , teraz praktycznie codziennie boli mnie głowa , a jak nie boli to cmi gdzieś tam lekko gdzie przed ciążą rzadko mi się zdążały bóle , badam ciśnienie od jakis 1.5-2 tygodnie i cały czas mam takie niskie , nawet jak pochodzę i zbadam to mój max to 107/56

reklama
Co do budzenia noworodków. Noworodkom bardzo szybko spada poziom glukozy we krwi szczególnie u wcześniaków to działa i po prostu mogą się nie obudzić. Druga sprawa przy żółtaczce dzieci są ospałe, jak piję to wypłukuje bilirubinę.
Jeżeli, któraś dziewczyna plami, krwawi to z kawą trzeba uważać rozszerza naczynia krwionośne

Do góry