reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2025 ♥️

reklama
Myślę
Wg mnie przypuszczenia /hipoteza jest realna.
Jeśli ma sprzęt dobry, doświadczenie.
Daj znać kochana czy się sprawdzi 💚
Mi też wczoraj powiedzieli przypuszczenie, że chłopiec
Nie no rozumiem, moze zle sie wyrazilam, ze nie wierze tylko ciężko mi sobie to wyobrazic patrząc na sprzęt z moich wizyt 😅 aż jestem ciekawa czy jego przypuszczenia się sprawdzą 😁
Dam znać, chociaż moje przeczucie też mówi, że to chłopak, ale z przeczuciem jest jak jest, zawsze 50% szans, że się sprawdzi 😀

Ja dzisiaj mam ewidentnie jakieś gorszy dzień , co jakoś czas mi nie dobrze . Byłam w sklepie ( tym samym co wtedy ) i znowu mi się zrobiło słabo ,musiałam wyjść , ten sklep chyba źle na mnie działa 😔 głodna jestem , ale co próbuje zjeść to mi rośnie w gardle 😔

Rozumiem Cię, ja jak w Biedronce byłam to mnie takie poty wzięły i gorąco, że mam urazę. A co do rośnięcia w gardle to znam to uczucie, masakryczne. Mam wrażenie, że mi się woda ulewa nie wiem jak to możliwe.

reklama
Po co budzić co3 h? To nie jest jakieś stare zalecenie?
To zależy od sytuacji, ale jeśli dziecko ma żółtaczkę, to jednak warto budzić. Karmienie pomaga pozbyć się żółtaczki, a takie dzieci są często nadmiernie senne i pomijają posiłki. Moja młoda była przez parę tygodni żółciutka jak rasowy azjata 😉.

Ja w pierwszej ciąży poznałam płeć dopiero koło 16 tygodnia, fajnie by było ją poznać chociaz na pierwszych prenatalnych 😅
Ja też w tych okolicach! Na pierwszych prenatalnych lekarka w ogóle nie była zainteresowana sprawdzaniem płci, powiedziała, że za duże ryzyko pomyłki (dlatego też z dużym dystansem czytam o przewidywaniu płci w 9 t.c.). Teraz już się nawet nie nastawiam, że poznam 🙃.

Do góry