reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2025 ♥️

W ogóle jednego dnia coś jest pycha i ładnie pachnie a drugiego jest fuj śmierdzi i nie będę jeść. Masakra
ja akurat miałam na odwrót ale tylko raz , ze mi nie smakowało a na następny dzień było dobre 😅 dzisiaj mnie coś podbolewa podbrzusze , jak chwilę powiedziałam to wstając nie mogłam się wyprostować bo czułam takie ciągnięcie ,chyba dzidiol tam się rozpycha 😅

reklama
Ja w sumie nie mam takiego wyczulonego ŵęchu jak wy, raz smakuje mi słone a za chwilę słodkie, od niczego mnie nie odrzuciło, moze tylko od słodyczy takich czekoladowych, bo pączusia zjadłam ze smakiem więc chyba wchodzi słodkie 😅😁

Hit , poszłam do tego neurologa . Powiedziałam mu co i jak , proszę podejść rękę , nogę , dotknąć nosa . No ja nie widzę nic nie pokojacego ,na ten moment i tak nie możemy nic zrobić jezeli będa się powtarzać zawroty głowy proszę przyjść ,a najlepiej już po porodzie to wtedy zrobiłam tomografię . Dobrze że idzie Pani do kardiologa bo faktycznie ma pani niskie ciśnienie i może stąd omdlenie . Ogólnie dzisiaj jak mierzyłam to rano miałam 98/48 puls 80 , później trochę lepiej bo 106/51 i przed wyjściem 106/58 to już lepiej , ale puls spoczynkowy mam cały czas 80-88 a jak coś robię to mam 100-112 , normalnie tlenu mi wiecznie brakuje 😯 a wgl to dzisiaj miałam znowu tak że mi się dziwnie zrobiło i zaczęło mi się kręcić w głowie ale od razu otworzyłam okno i usiadłam poodychalam i było lepiej

Hit , poszłam do tego neurologa . Powiedziałam mu co i jak , proszę podejść rękę , nogę , dotknąć nosa . No ja nie widzę nic nie pokojacego ,na ten moment i tak nie możemy nic zrobić jezeli będa się powtarzać zawroty głowy proszę przyjść ,a najlepiej już po porodzie to wtedy zrobiłam tomografię . Dobrze że idzie Pani do kardiologa bo faktycznie ma pani niskie ciśnienie i może stąd omdlenie . Ogólnie dzisiaj jak mierzyłam to rano miałam 98/48 puls 80 , później trochę lepiej bo 106/51 i przed wyjściem 106/58 to już lepiej , ale puls spoczynkowy mam cały czas 80-88 a jak coś robię to mam 100-112 , normalnie tlenu mi wiecznie brakuje 😯 a wgl to dzisiaj miałam znowu tak że mi się dziwnie zrobiło i zaczęło mi się kręcić w głowie ale od razu otworzyłam okno i usiadłam poodychalam i było lepiej
A zrobił ci ktoś badania mikroelementów z krwi? Ja raz słyszałam o babce co w ciąży mdlała i okazało się, że miała mało sodu albo potasu, nie pamiętam już

reklama
Dziewczyny dzisiaj byłam na USG. Wedlug kalendarzyka jest dzisiaj 6+1. Lekarz uwidocznił pęcherzyk żółtkowy, mówi, że widzi też malutki zarodek i prawdopodobnie akcję serca ale wiadomo nie chce naświetlać bo jest jeszcze bardzo malutki.

Czy to jest w porządku obraz USG jak na mój wiek ciąży 6+1. Wiem, że beta później wystartowała bo w 9 dniu po transferze blastki była tylko 28 ale pięknie się podwajała w kolejnych dniach
Zobacz załącznik 1689964
U mnie zawsze wszystko było przesunięte …. Raz to już dostalam skierowanie na oddział ginekologiczny bo „ciąża napewno nie rokuje”…. Jakoś podobny czas do Twojego. Moja mama dała mi zakaz na wizyty na dwa tygodnie. Poszłam do innego lekarza a tam serduszko i mam zdrowego synka :) jak beta ładnie rosła i też widać na usg ciąża się rozwija to napewno to dobry znak :)

Do góry