reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2025 ♥️

reklama
Dzień dobry w nowym tygodniu 🙂 Witam się znad słabej kawki i pytam jak Wam minął weekend? Wczoraj wyciągnęłam męża na nową Bridget Jones, popłakałam się i się pośmiałam. Mam wielki sentyment do Bridget, uwielbiam ją, kilka razy czytałam książki, a ile razy oglądałam filmy to już nie zliczę 🙂
Na ostatniej wizycie dr dała mi już skierowanie do szpitala na badania prenatalne (żeby się na razie umówić), ale to wydaje mi się tak abstrakcyjne i nierealne. Nadal mam wrażenie, że ta bańka pęknie 😕

Dzień dobry w nowym tygodniu 🙂 Witam się znad słabej kawki i pytam jak Wam minął weekend? Wczoraj wyciągnęłam męża na nową Bridget Jones, popłakałam się i się pośmiałam. Mam wielki sentyment do Bridget, uwielbiam ją, kilka razy czytałam książki, a ile razy oglądałam filmy to już nie zliczę 🙂
Na ostatniej wizycie dr dała mi już skierowanie do szpitala na badania prenatalne (żeby się na razie umówić), ale to wydaje mi się tak abstrakcyjne i nierealne. Nadal mam wrażenie, że ta bańka pęknie 😕
u nas weekend powiedziałabym nudny . Mieliśmy jechać na jakąś małą wycieczkę w sobotę , ale przecież było tak zimno i waliło śniegiem momentami że mówię no nie , także pojechaliśmy na zakupy , na obiad i później drzemka w domu i oglądanie serialu . Niedziela znowu próba jakiejś wycieczki ale przecież była masakra więc pojechaliśmy na giełdę pochodzić popatrzeć co jest , później obiad u mnie oczywiście drzemka i później poszliśmy do rodziców na kawę i odebrać córkę męża bo była na weekend u dziadków . Boże kobieto ty już masz skierowanie na prenatalne a ja nawet badań nie zrobiłam 😯 dopiero idę w tym tygodniu na te 5 które dostałam i mam nadzieje że na kolejnej wizycie dostanę całą resztę ...

Też dostałam skierowanie, dobrze że przypomniałaś muszę się zapisać...
Ja już nie wiem jak się czuje taż te mdłości są raz ich nie ma. Czuję się jak w zawieszeniu.

Ja mam jedynie umówioną wizytę kontrolną za miesiąc ale na prenatalne to jeszcze skierowania nie mam a to będzie jakiś 12 tydzień skoro już jest 8 z hakiem 😂 nie wiem może mnie będą gdzieś wciskać 😂

Też myślę nad Bridget, tylko nie przepadam za kinem, ale chyba i tak się skuszę.
U mnie zero znaków o ciąży, nic, absolutne zero.
Przerzuciłam się na bezkofeinowa Lavazze i bardziej mi smakuje niż niejedna rozpuszczalna, ale ja nie jestem kawoszem, to z ograniczeniem herbaty mam problem. Pijam mocną, czarna litrami ☹️
Dziewczyny, jak to jest z refundowanymi receptami od prywatnego lekarza, bo się gubię. Niektóre leki (heparynę) mam przepisaną za darmo, a niektóre (utrogestan) ze 100% odpłatnością… nie będę nad tym bardzo ubolewać, ale mnie to zastanawia…

Też myślę nad Bridget, tylko nie przepadam za kinem, ale chyba i tak się skuszę.
U mnie zero znaków o ciąży, nic, absolutne zero.
Przerzuciłam się na bezkofeinowa Lavazze i bardziej mi smakuje niż niejedna rozpuszczalna, ale ja nie jestem kawoszem, to z ograniczeniem herbaty mam problem. Pijam mocną, czarna litrami ☹️
Dziewczyny, jak to jest z refundowanymi receptami od prywatnego lekarza, bo się gubię. Niektóre leki (heparynę) mam przepisaną za darmo, a niektóre (utrogestan) ze 100% odpłatnością… nie będę nad tym bardzo ubolewać, ale mnie to zastanawia…
Ja doczytałam że euthyrox też powinien być darmowy ale że wystawił mi go prywatny lekarz to chyba jednak muszę znów płacić 😂

reklama
Nieśmiało się przywitam 😊 14.02 zrobiłam test, bo spóźniał mi się 2 dni okres, wyszły dwie grube krechy, niespodzianka, wstępnie planowaliśmy od wakacji zacząć się starać o drugie bobo. Ale ucieszyliśmy się 😁 15.02 beta 619, jutro będę powtarzać. Jestem już mamą 20 miesięcznej Czerwcowej dziewczynki i miło widzieć znajomy nick na grupie - część @AlaMakota0220101 😁 W sumie to moja 3cia ciąża, pierwsza poroniona (puste jajo). Termin pokazuje wg ostatniej miesiączki na 22.10.

Do góry