reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2025 ♥️

No ja tym razem tak szybko nie robiłam, bo się bałam biochema i wmówiłam sobie że to nie ciąża więc poczekam 😂 pierwsz bet była koło 400 i potem prawie 1000 po 48 więc już odpuściłam
ja właśnie żeby nie mieć znowu biochemia musialam zacząć brać zastrzyki z heparyny i się stresowałam, że za późno zacznę brać bo dwa razy miałam biochema dosłownie 3 dni po terminie miesiączki a beta już była więc na bank to była ciąża.

reklama
Ufff nadrobiłam Was dziewuszki 😃 ja od rana zero telefonu bo zaczęłam urlop i dopiero teraz mam czas zerknąć co tam na wątku słychać 🤗

@olka11135 a polecasz jakieś stronki z gotowymi przepisami?
Z całego serca polecam dietę cukrzycową, ale taką naprawdę niskie IG, a nie że nie jem słodkiego - bo naprawdę cukier jest wszędzie i naprawdę trzeba mocno czytać składy.
Ja miałam akurat cukrzycę ciążową więc łatwiej na pewno wytrwać kiedy musisz bo wiesz, że od tego zależy zdrowie i w sumie życie Twojego dziecka. Ale ta dieta pozwoliła mi schudnąć w ciąży 15kg (przy zdrowym rozwoju dziecka itd.)

Ale przecież w ciąży nie można pić duzo kawy, więc jedno z drugim się wyklucza 😔
Ja czytałam ze 90mikrogramow kofeiny w to się wlicza herbata, matko w poprzedniej ciazy piłam 2 zwykle i 2 bezkofeinowa tal mi smakowało a teraz kedna dziennie wystarczająco...
Ale już znajoma co rodziła we wrześniu jej lekarze mówili że nie patrzy sie na to, co lekarz to opinia.

Ja czytałam ze 90mikrogramow kofeiny w to się wlicza herbata, matko w poprzedniej ciazy piłam 2 zwykle i 2 bezkofeinowa tal mi smakowało a teraz kedna dziennie wystarczająco...
Ale już znajoma co rodziła we wrześniu jej lekarze mówili że nie patrzy sie na to, co lekarz to opinia.
mnie lekarka która pomagała zajść w ciążę mówiła że według najnowszych badań nie ma po dozwolonej dawki kofeiny i nie powinno się pić wgl w ciaY

Do 200 podobno na luzie

My po wizycie, serduszko bije ale doktor nie zmierzył . Mówi że wszystko dobrze
IMG_20250305_192140.jpg

reklama
Do góry