Insulinka
Fanka BB :)
Super, dziękuję za tą wiadomość :*Moja ginekolog uważa, że już po przekroczeniu 10000 może przestać przyrastać wg normbo już wtedy lekko wyhamowuje.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Super, dziękuję za tą wiadomość :*Moja ginekolog uważa, że już po przekroczeniu 10000 może przestać przyrastać wg normbo już wtedy lekko wyhamowuje.
O to chodzi że beta z czasem "staje" a potem nawet spadaMniej niż 30% mój wynik 79000 był. Lekarz popatrzył na to i widzę, że myśli po czym mówi, że zaprasza na fotel i zobaczymy. Na usg wyszło, że dziecko ma tętno i odpowiedni rozmiar i że jest ok. Schodzę i pytam co z tą betą a on mówi, że powinno więcej rosnąć ale, że może już być wyhamowanie w tym tyg ciąży. Więc pytam czy mam robić tą bete a on, że nie ma potrzeby i mam nie robić więc nie robię ale o co w tym chodzi to nie wiem.
Dziękuję za te wiadomość :* teraz też tak myślęO to chodzi że beta z czasem "staje" a potem nawet spada
Ale przecież w ciąży nie można pić duzo kawy, więc jedno z drugim się wyklucza@Izz96 ja miałam jeszcze niższe w poprzednich ciążach i miałam zalecenie od lekarza pić dużo kawy, bo ciśnienie mi tak leciało że usypiałam nawet podczas spacerów.
Ja zrobiłam jak beta była 5 bo coś mnie wtedy tknęło a musiałam zacząć brać leki więc chciałam jak najszybciej wiedzieć, po 48h było 40 i już później nigdy nie powtarzałam.Ja robiłam tylko przyrost (bo jestem po cp i cb, inaczej bym nie robiła) i ostatni był prawie tysiąc i powiedziała by już nie robić bo nie ma potrzeby
No ja tym razem tak szybko nie robiłam, bo się bałam biochema i wmówiłam sobie że to nie ciąża więc poczekamJa zrobiłam jak beta była 5 bo coś mnie wtedy tknęło a musiałam zacząć brać leki więc chciałam jak najszybciej wiedzieć, po 48h było 40 i już później nigdy nie powtarzałam.
Przy bardzo niskim trzeba podnieść ciśnienie. 3 kawy dziennie musiałam pić bo po 2 miałam ciśnienie 60/40Ale przecież w ciąży nie można pić duzo kawy, więc jedno z drugim się wyklucza![]()
nie wiem czy normalne , ale ja teraz mam niższe i też przez to źle się czuje . Dzisiaj w najgorszym momencie miałam 92/54 . Lekarze narazie nic konkretnego mi nie powiedzieli na to niskie ciśnienie , teraz praktycznie codziennie boli mnie głowa , a jak nie boli to cmi gdzieś tam lekko gdzie przed ciążą rzadko mi się zdążały bóle , badam ciśnienie od jakis 1.5-2 tygodnie i cały czas mam takie niskie , nawet jak pochodzę i zbadam to mój max to 107/56Czuje się dzisiaj tragicznie dziewczyny...boli mnie głowa i mam wrażenie, że serce mi zaraz wyskoczy z piersi a zmierzyłam cisnienie i mam 93/56 po kawie, to normalne w ciąży ze tak się obniża czy raczej nie?![]()