reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2025 ♥️

W dniu porodu zjadłam tylko śniadanie i już szykowaliśmy się z mężem do restauracji na obiad, ale okazało się, że skurcze się nasiliły, więc pojechaliśmy tylko sprawdzić czy się rozkręcą. I mnie zatrzymali. Nic nie jadłam do następnego dnia popołudnia, kiedy to w ramach „obiadu” po CC dostałam kleik 🤦🏻‍♀️

reklama
W dniu porodu zjadłam tylko śniadanie i już szykowaliśmy się z mężem do restauracji na obiad, ale okazało się, że skurcze się nasiliły, więc pojechaliśmy tylko sprawdzić czy się rozkręcą. I mnie zatrzymali. Nic nie jadłam do następnego dnia popołudnia, kiedy to w ramach „obiadu” po CC dostałam kleik 🤦🏻‍♀️
Tzn. nie pozwolili Ci jeść przez tyle czasu? 😱

Ja na pierwszym badaniu miałam 16 wtedy lekarz zwiększył mi dawki do naprawdę mega dużych ,później przy tych wszystkich lekach miałam na poziomie 20 -22 .Na ostatniej wizycie stwierdził ,że już powoli schodzimy z leków chociaż nie miałam już badania krwi tylko wywiad czy pojawiło nie się jakieś plamienie .Jako ,że nic złego się nie działo aktualnie biorę Estrofem 3*1
Duphaston 3*1
Progesteron Besins 3*1
Cyclogest dopochwowo 2*1
Neoparin wieczorem
I tak mi się wydaje ,że nadal sporo tego mam .Twój poziom 29 jest całkiem dobry .Z tego co czytałam to po 12 tygodniu już można bezpiecznie odstawiać bo dużo funkcji przejmuje łożysko .Nie chce się tu dokładnie wypowiadać bo moja widzą nie jest zbyt duża w tej kwestii ale gdzieś właśnie tak wyczytałam .
Ja jak brałam 2x1 duphaston to miałam brzuch jak balon i okropne mdłości, ciekawi mnie jak Ty się czujesz po takiej dawce progesteronu 😱😱

Nie. Na początku porodu mogłam coś przekąsić i wtedy mąż wyskoczył z tym Pawełkiem z adwokatem, którego nie zjadłam. A tak to z 28 godzin bez jedzenia.
No dla mnie to jest nieludzkie i aż strach pomyśleć, że w dzisiejszych czasach takie sytuacje mają miejsce. Skąd kobieta ma mieć siły na poród, cały ten niewyobrażalny wysiłek, nie jedząc przez ponad dobę 😡. A potem wszyscy się zastanawiają, dlaczego w Polsce połowa porodów to cięcia cesarskie...

Ja jak brałam 2x1 duphaston to miałam brzuch jak balon i okropne mdłości, ciekawi mnie jak Ty się czujesz po takiej dawce progesteronu 😱😱
Teraz to już nie jest źle te dawki które mam teraz już tak nie dają mi w kość i czuję się w miarę ok.Przy większych dawkach właśnie miałam mega mdłości i myślałam ,że to po prostu objaw ciąży ale jednak po zejściu z części progesteronu mdłości odpuściły .

Załączniki

• IMG_7865.jpeg
    IMG_7865.jpeg
    169,9 KB · Wyświetleń: 32
reklama
Mówicie tak o tych prenatalnych i się zastanawiam czy ja z kolei nie umówiłam się za wcześnie bo u mnie to będzie 11+3 😶

Do góry