reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2025 ♥️

u mnie narazie zachcianek jakiś ciążowych brak . Dzisiaj sobie zrobiłam szczawiowa bo sto lat nie jednak , w przyszłym tygodniu mam w planach pięć boczek na kanapki ,ale tak to nie mam na nic ochoty jakoś specjalnie
Podziwiam, że Ci się chce gotować. Mnie to tak poskladalo, mdli mnie strasznie czy zjem czy nie zjem, jak pomyślę o jedzeniu to mi się robi niedobrze, niby nie wymiotuje ale tak mnie muli od ponad tygodnia już caaaaaly czas, wszystko mi śmierdzi i cały czas tylko bym spała, chyba gorzej jak w pierwszej ciąży albo po prostu teraz muszę jeszcze córkę ogarniać i dlatego też gorzej to odczuwam

reklama
Myślisz, że cukrzyca od razu? Mi na krzywej właśnie wyszła glukoza 91 (5,1) ale dalej już bardzo spoko po 1h i 2h. W sumie zobaczę co mi powie lekarka no ale to chyba jeszcze nie cukrzyca? Na granicy ale no poniżej. Mi cukier w ogóle tak skacze, dwa tygodnie wcześniej miałam 81 a przed pobraniem glukometrem 99🤷
U mnie właśnie poranny na czczo wynik był wyznacznikiem do cukrzycy ciążowej 😕
Ale ja miałam wiecznie powyżej 100.

Chyba ktoś tu sobie obrzydził pizze do końca ciąży 😅 Ja miałam taka ochotę na popcorn w pierwszej ciąży.. poszliśmy do kina i ten popcorn był chyba z jakimś nieświeżym tłuszczem robiony, dopiero niedawno odważyłam się zjeść popcorn 😅
Umówmy się - ta pizza miała mieć efekt przeczyszczający tylko i wyłącznie, więc się sprawdziła w połączeniu z colą 😂😂😂

Myślisz, że cukrzyca od razu? Mi na krzywej właśnie wyszła glukoza 91 (5,1) ale dalej już bardzo spoko po 1h i 2h. W sumie zobaczę co mi powie lekarka no ale to chyba jeszcze nie cukrzyca? Na granicy ale no poniżej. Mi cukier w ogóle tak skacze, dwa tygodnie wcześniej miałam 81 a przed pobraniem glukometrem 99🤷
Wydaje mi się że 90 i wyżej to już pod cukrzycę?

Hej mamusie , czy któraś ma może tarczycę ? W sensie niedoczynność tarczycy, i Hashimoto ? Pytanie kieruję do mam , które mają już jedna pociechę i druga w drodze . Czy macie taki sam problem jak ja z włosami ?? Wylatują mi garściami . U endo byłam tydzień temu i zwiększyła mi dawkę .a włosy lecą mi jak szalone już dłuższy czas. Nie zapytałam lekarki czy coś jest na to . Macie może jakieś szampony albo coś do polecenia ??
Ja mam niedoczynność i Hashimoto, też zauważyłam ostatnio, że wszędzie są moje włosy. Może nie wypadają garściami, ale przy czesaniu po umyciu jest ich więcej niż wcześniej. Ja od około roku używam w takich okresach wzmożonego wypadania właśnie tej wcierki w Anwen.

reklama
Do góry