reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2025 ♥️

Tak, nawet jak kiedyś chciałam oddawać krew a miałam ciut za mało czegoś to mi babka doradziła brać witaminy dla kobiet w ciąży kilka miesięcy i wrócić 🤣
Też to słyszałam, w gimnazjum poszłam do mamy żeby mi kupiła witaminy w ciazy bo słyszałam że dobre na włosy, myślałam że padnie... przypatrzyła mi soe dziwnie ;) śmiechu było co nie miarą ale nie kupula tylko kupiła biotebal ;p

reklama
O kurcze, nie myślałaś o tabletkach na te wymioty?

Z zachcianek u mnie niestety głównie ochota na słodkie. Próbuję się zmobilizować do robienia sałatek, wcześniej jadłam praktycznie codziennie, ale mnie odrzuciło.

O, i zjadłabym takiego cheeseburgera z maka. A najlepiej pięć 🤤.
Biorę od 3 dni Xonvea ale jeszcze jakoś super nie działa ;)

ja przed ciążą miałam fertutyne 40 i lekarz stwierdził że okej , nie dostałam leków . Ciekawe jaka jest teraz ,może sama dla siebie sprawdzę . Aż tak dużo tych buraków jadasz ? Ja ostatnio kupiłam sobie sok ale nie byłam w stanie go wypić ,już bym wolała zjeść barszcz . Wcześniej kupiłam owocowy z burakiem to był dobry ,ale on jest tylko w jednym sklepie w którym byłam przejazdem
Mam 29 to mało, muszę czymś podniesc a najlepiej na mnie zakwas działał więc muszę nastawić a o barszczyk to się dopominala.
A nie masz sokowirowki lub wyciskarki?
Sok z buraka z jabłkiem jest bardzo dobry smaczny. Ostatnio koleżanka poczęstowała salatka z rukola, burak pieczony, feta i słonecznik też było pyszne.

O kurcze, nie myślałaś o tabletkach na te wymioty?

Z zachcianek u mnie niestety głównie ochota na słodkie. Próbuję się zmobilizować do robienia sałatek, wcześniej jadłam praktycznie codziennie, ale mnie odrzuciło.

O, i zjadłabym takiego cheeseburgera z maka. A najlepiej pięć 🤤.
Kebab.... ale narobiłyście ochoty... tylko chyba juz lepszy ten mc Donald... bo w kebabie sałaty surowe...

Dziewczyny a na co macie zachcianki?

Ja się zmuszam z jedzeniem, bo wymiotuje od rana do nocy, najlepiej mi wchodzi: chleb z masłem, frytki, płatki na zimnym mleku, surówka z buraków, jakiś baton typu snickers lub bounty 😉
Ja mam ledwo jakieś objawy, ewidentnie mnie odrzuciło od słodyczy..bardziej konkrety, coś słonego itd

Ja jutro skocze na badania krwi, mimo, że wizyta dopiero 14.03, bo później przez pracę będzie mi ciężko logistycznie to zrobić, a jutro rano mamy wyjazd z mężem i córką po buty i do bawialni rano 😊 Nienawidzę jeździć gdzieś autem bez śniadania i kawy, bo od razu bol głowy mnie łapie. Chociaż.. w pierwszej ciąży zapomniałam co to bol głowy i migreny, może tym razem będzie podobnie 🤔

reklama
Dziewczyny a na co macie zachcianki?

Ja się zmuszam z jedzeniem, bo wymiotuje od rana do nocy, najlepiej mi wchodzi: chleb z masłem, frytki, płatki na zimnym mleku, surówka z buraków, jakiś baton typu snickers lub bounty 😉
Dzisiaj zachciało mi się chamskiej pizzy z sosem czosnkowym, bo zwykle jem domową 😂 no i mi niedobrze teraz 😂😂😂

Do góry