reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2025 ♥️

reklama
To wątrobka ale też nie dużo bo witamina A. Jak się okaże że masz niska to będziesz musiała się przełamać do buraka bo chyba nie ma lepszego sposobu, szpinak nie ma tyle dobrego. Jeszcze pietruszka natka w koktajlach. Czerwone mięso. Znam dziewczynę co musiała dla dobra dziecka przełamać się do mięsa w ciazy na polecenie ginekologa bo miała źle wyniki.
Może to nie ferrytyna, jednak przy wypadaniu włosów to najczęstszą przyczyną albo tarczyca.
Jak dobrze, że przez całe życie miałam nadmiar żelaza i w górnej granicy ferrytyne, bo ja do zakwasu się nie przełamie co by nie było, nawet na niego patrzeć nie mogę, więc jak bym musiała to wolałabym mięso 🙈
Ale na szczęście na razie nie muszę się nad tym zastanawiać 😄

Ostatnia edycja:
No to obowiązkowo, możesz mieć słaba... a w 2 trymestrze ok 16tc to już w ogóle leci na łeb na szyję. Ja jadę zaraz po buraki, wczoraj zrobiłam barszcz, nastawiam zakwas i jeszcze planuje pić sok co któryś dzień wyciskany bo mi leki słabo podniosły. Minimum 50 powinno być a podniosła z 12 na 29 lekami...
ja przed ciążą miałam fertutyne 40 i lekarz stwierdził że okej , nie dostałam leków . Ciekawe jaka jest teraz ,może sama dla siebie sprawdzę . Aż tak dużo tych buraków jadasz ? Ja ostatnio kupiłam sobie sok ale nie byłam w stanie go wypić ,już bym wolała zjeść barszcz . Wcześniej kupiłam owocowy z burakiem to był dobry ,ale on jest tylko w jednym sklepie w którym byłam przejazdem

Dziewczyny a na co macie zachcianki?

Ja się zmuszam z jedzeniem, bo wymiotuje od rana do nocy, najlepiej mi wchodzi: chleb z masłem, frytki, płatki na zimnym mleku, surówka z buraków, jakiś baton typu snickers lub bounty 😉

Ja się zmuszam z jedzeniem, bo wymiotuje od rana do nocy, najlepiej mi wchodzi: chleb z masłem, frytki, płatki na zimnym mleku, surówka z buraków, jakiś baton typu snickers lub bounty 😉
O kurcze, nie myślałaś o tabletkach na te wymioty?

Z zachcianek u mnie niestety głównie ochota na słodkie. Próbuję się zmobilizować do robienia sałatek, wcześniej jadłam praktycznie codziennie, ale mnie odrzuciło.

O, i zjadłabym takiego cheeseburgera z maka. A najlepiej pięć 🤤.

reklama

Na nic 😄 ja nie mam żadnych objawów, ani zachcianek, czuję się jakbym w ogóle w tej ciąży nie była 🙈
Nawet piersi w ogóle nie czuję, kompletnie nic 😅

Do góry